• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMINULA GORDANA KUIĆ: Njena dela obožavali su svi, a po JEDNOM je snimljen i film - evo i gde će biti sahranjena

 Katarina Bojović
Autor Katarina Bojović

Književnica Gordana Kuić preminula je u Beogradu u 81. godini.

 Preminula Gordana Kuić Izvor: YouTube/Sve što mi pripada - Zvanični kanal/printscreen

Književnica Gordana Kuić, koju ćemo zauvek zapamtiti po njenim neverovatnim delima, preminula je danas u Beogradu u 81. godini.

Vest o njenoj smrti potresla je mnoge, a brojni obožavatelji njenih dela opraštaju se putem mreža. "Književnica Gordana Kuić napustila nas je u 80. godini života. Pamtićemo je po njenoj književnosti, po dostojanstvenosti i otmenosti, po vedrini i optimizmu. Sahrana će se održati 19. januara u 14.30 časova na Novom groblju. Informacije o komemoraciji biće objavljene sutra", objavio je Kulturni osvrt na svom Fejsbuk profilu.

Gordana Kuić rođena je 1942. godine i svoj život posvetila je pisanju. Završila je engleski jezik i književnost na Filološkom fakultetu Beogradskog univerziteta i Hanter koledžu u Njujorku. Za života je objavila 9 romana i dve zbirke priča, a najveću pažnju čitalaca svakako je pridobila trilogijom "Balkanska trilogija" koja je sačinjena od dela "Miris kiše na Balkanu", "Cvat lipe na Balkanu" i "Smiraj dana na Balkanu", koja prati život na prostoru bivše Jugoslavije za vreme Drugo svetskog rata.

Takođe, prema romanu "Miris kiše na Balkanu" snimljeni su TV serija i film, u režiji Ljubiše Samardžića, dok je po drugom delu trilogije "Cvat lipe na Balkanu" snimljena serija u režiji Ivana Stefanovića.

U dramatizaciji Nebojše Romčevića napisana je drama "Miris kiše na Balkanu", koja je premijerno izvedena 2009. u Madlenijanumu, a po ovom delu nastao je i balet u Sarajevu 1992. godine pod nazivom "Miris Kiše na Balkanu – balet o Riki“.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE