• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"KUME MOJ, PUTUJ SA ANĐELIMA!" Mima Karadžić održao potresan govor na komemoraciji Lauševića - nema te, moj dobri Laćo!

Autor Jana Desovski

Na komemoraciji se okupljenima obratio i Milutin Mima Karadžić, koji je bio dugogodišnji prijatelj i kum Žarka Lauševića.

 Mima Karadžić Izvor: Kurir/Zorana Jevtić

Komemoracija Žarku Lauševiću počela je u 11 časova u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a glumac će biti sahranjen u 14 časova na Novom groblju u Beogradu. Na komemoraciji su se pojavili brojni glumci, prijatelji kao i političari, a mnogi su održali potresne govore kojima su se oprostili od slavnog glumca.

Jedan od glumaca koji je držao govor, koji je ujedno i kum pokojnog Žarka lauševića. "Kad smo bili klinci, između ostalog, igrali smo se i pozorišta. Bilo je divno. Upoznali smo jednog starijeg druga zvao se Sloba Mijatović. Napravili smo pozorište "Dodest". Došao je jednog dana jedan klinac, fino očešljan sa velikom dioptrijom, rumen u obrazima. To je bio Žarko, naravno primili smo ga u društvo. Posle je Sloba napravio predstavu o Marku Kraljeviću. Žarko je bio Šarac, a ja Buzdovan. Obišli smo celu Jugoslaviju i divno se družili. To pozorište "Dodest" je postao ozbiljno pozorište. Ah, govorili smo i poeziju. Obično bih ja govorio Vita Nikolića, a Žarko meni Lesa Ivanovića. Nema više ni Karibola, ni Šabana, nema ni lesa, ni Vita, a nema ni tebe, moj dobri Laćo. Moj dobri kume, putuj sa anđelima", izgovorio je Mima Karadžić s knedlom u grlu.

Izvor: Kurir/Zorana Jetvić

 Na početku komemoracije, nakon minuta ćutanja i snimaka Žarkovih kultnih uloga iz JDP-a, pročitana je pesma "Kraj putovanja" Branka Miljkovića. Pesmu je pročitao Voja Brajović, rekavši da kazuje stihove "kao da ih je Žarko pisao".

Podsetimo, Žarko Laušević preminuo je prošle nedelje, u 64. godini, od teške bolesti - raka pluća. Pročitajte izjavu Tome File o Žarku koja je podigla veliku prašinu, pročitajte pismo koje je Žarko Laušević slao iz zatvora i otkrijte ko mu je dao čitulju o kojoj je brujala Srbija.

Pogledajte MONDO lajv sa komemoracije Žarku Lauševiću:

 BONUS VIDEO:

Pogledajte

03:09
Mima Karadžić Komemoracija Žarko Laušević
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

 (MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE