• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijera "Tesla - bajka o elektricitetu"

Predstava "Tesla - bajka o elektricitetu" Milene Bogavac, u režiji Jelene Bogavac, biće premijerno izvedena u utorak i u četvrtak, na sceni pozorišta "Pinokio" u Zemunu.

Autorka Bogavac je kazala da je drama napravljena kao "otkačeno" školsko predavanje neobičnog profesora koji decu vodi kroz svet Nikole Tesle.

"U tom čarobnom svetu, sve je moguće. Misli mogu da se fotografišu, životinje mogu da govore i plešu, ljudi prelaze iz jedne u drugu dimenziju, putuju kroz vreme...", objasnila je autorka.

Prema njenom mišljenju, tako se deci otkrivaju jedne od važnih Teslinih osobina, a to su njegova mašta i inteligencija sa kojima je uspeo da ostvari mnoge stvari koje su se njegovim savremenicima činile nemogućim.

Ocenjujući da komad predstavlja "megamiks izmedju lutkarskog i glumačkog pozorišta", rediteljka Bogavac je rekla da on na edukativan i zabavan način, prilagodjen najmladjoj publici, iznosi važne biografske podatke iz života ovog naučnika.

Ona je istakla da se predstava "na prvom mestu" bavi Teslinim detinjstvom, čime se kod mladih gledalaca pojačava poistovećivanje sa "likom izumitelja".

Uloge tumače Bojan Dimitrijević, Igor Filipović, Aleksandra Ristić i Fedor Djorović.

Scenografiju i kostime kreirala je Jelena Stojanović, a muziku je komponovao Igor Marković.

Predstava je uradjena u koprodukciji agencije "Blumen grup" i pozorišta "Pinokio", a pod pokroviteljstvom Odbora Vlade Republike Srbije za obeležavanje jubileja 150 godina od rodjenja Tesle.
Prva repriza je u petak 14. aprila.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE