• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Škola ljubavi" za decu od Mirjane Bulatović

Pesnikinja Mirjana Bulatović je, posle 13 objavljenih knjiga, predstavila najnoviju zbirku pesama za školarce "Škola ljubavi" u izdanju "Zaveta".

Pred najzahtevnijom publikom, kao što su članovi literarne sekcije osnovne škole "Skadarlija", o njenoj poeziji su u Udruženju književnika Srbije govorile kolege pesnici Ljubivoje Ršumović, Darinka Vučinić, Predrag Bogdanović Ci i književni kritičar Petar Arbutina.

Ci je istakao da je Bulatovićeva nepatvoreni dečiji pisac, jer je sačuvala dete u sebi.

Ršumović je ocenio da je "ostala na glavnom putu koji vodi od Zmaja, preko naših nadrealista, pa Duška Radovića, Desanke Maksimović, Dragana Lukića, sve do savremenih pesnika koji srpsko stvaralastvo za decu drže na visokom, evropskom i svetskom nivou".

Ršumović je, citirajući Voltera da je dozvoljeno sve u literaturi osim da bude dosadna, primetio da poezija Bulatovićeve sigurno nije dosadna, već poseduje ono što deca najviše traže, dobru priču i puno smeha.

Kao bitan elemenat ove poezije on je naveo da se "ne udvara deci i ne pokušava da ih zavede i skrene pažnju na literarnu bižuteriju", već se sa "toplim pogledom odraslog druga obraća na način da se osete velikima i važnim".

Arbutina je rekao da je najbolji test za kvalitet ove poezije što su deca reagovala na nju smehom, a veselje je najbolje osećanje.

"Ova knjiga uči o ljubavi, šali i smehu i vraća one vrednosti koje smo možda zaboravili", ukazao je on.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE