• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obeležavanje Svetskog dana knjige

Biblioteka grada Beograda organizovaće u četvrtak, 21. aprila akciju "Svi smo u biblioteci" u kojoj će domaće javne ličnosti imati ulogu bibliotekara.

Akcija se organizuje povodom Svetskog dana knjige, 23. aprila, a u njoj će učestvovati Mirjana Karanović, Nikola Đuričko, Slobodan Ninković, Srđan Gojković Gile, Dragoljub Đuričić, Kristina Kovač, predstavnica Srbije na Eurosongu Nina Radojčić, Leontina Pat i voditelj Ivan Ivanović, najavljeno je iz gradske biblioteke.

Akcija će biti održana 21. aprila od 11 do 12 časova u Pozajmnom ideljenju Biblioteke grada Beograda, a potom će na platou ispred biblioteke rok bend Ventolin održati besplatan koncert.

Svetski dan knjige ustanovljen je u čast književnika Migela de Servantesa i Vilijema Šekspira koji su preminuli 23. aprila 1616. godine. Inspirisan je tradicionalnim običajem darivanja kupaca knjiga cvećem, koji su uveli knjižari iz Barselone 1926. godine. Katalonski knjižari bi svakome ko bi 23. aprila kupio knjigu, poklanjali cvet.

Običaj je podstakao Unesko da 1995. godine proglasi 23. april Svetskim danom knjige i prevođenja, a pre nekoliko godina datum je ušao u kalendar i kulturnih manifestacija u Beogradu.

(Beta)



Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Librarian Girl

Misliš da ti ne trebaju? :-)

ISKE

Meni knjige netrebaju samo mi skupljaju prasinu.-D.

SERIJE