• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Profesor Žilber Majer gost Narodnog pozorišta

Profesor Žilber Majer gostuje u Narodnom pozorištu u Beogradu, gde će do 28. maja raditi kao stručni pedagog s ansamblom i solistima nacionalnog baleta.

Profesor Žilber Majer gostuje u Narodnom pozorištu u Beogradu, gde će do 28. maja raditi kao stručni pedagog s ansamblom i solistima nacionalnog baleta.

U okviru svog gostovanja u Beogradu, francuski umetnik održaće 13.
maja predavanje na temu "Serž Lifar - poeta igre, omaž velikanu francuskog i svetskog baleta", čija je 100. godišnjica rodjenja nedavno obeležena širom sveta, saopšteno je iz Narodnog pozorišta.

Gostovanje Majera u Narodnom pozorištu realizovano je u saradnji s Francuskim kulturnim centrom u Beogradu.

Žilber Majer rodjen je u Švajcarskoj, a celu umetničku karijeru proveo je u Baletu Opere iz Pariza. Završio je baletsku školu pariske opere i potom angažovan kao član baleta, a kasnije je stekao i zvanje prvaka baleta.

Godine 1970. postao je profesor baleta u Školi i Baletu Opere iz Pariza, a od 1985. angažovan je kao direktor Baletske škole pri Muzičkom konzervatorijumu u Ženevi.

Kao pedagog saradjivao je s kompanijama: Nacionalnim kompanijama Marseju, Baletom Lozane, Hamburškim baletom, Australijskim baletom, Milanskom Skalom i drugima. Kao predavač radio je na Univerzitetu Sorbona u Parizu.

Njegove delatnosti u domenu baleta uključuju i rad kao istoričara igre i teoretičara, televizijskog producenta, umetničkog direktora i koreografa.

Nakon formalnog penzionisanja u pariskoj operi nastavio je da radi kao gostujući pedagog, vodeći majstorske kurseve u inostranstvu, kao i u svojoj matičnoj kući.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE