• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve spremno za Noć Muzeja

Sve je spremno da se 3. juna održi najveća kulturna "žurka" u Beogradu, jer će se sa jednom kartom (150 dinara), od 18.00 do dva sata noću, moći da udje na 20 lokacija u gradu u okviru treće "Noći muzeja BGD03".

Sve je spremno da se 3. juna održi najveća kulturna "žurka" u Beogradu, jer će se sa jednom kartom (150 dinara), od 18.00 do dva sata noću, moći da udje na 20 lokacija u gradu u okviru treće "Noći muzeja BGD03".

Osnivači umetničko produkcijske grupe "Noć muzeja" Ana Jovanović i Mladen Petrović su podsetili na prošlogodišnji uspeh manifestacije, kada je bilo otvoreno 15 lokacija koje je posetilo 70.000 gostiju.

Oni su izrazili nadu da će taj broj biti znatno premašen jer se nudi još bogatiji i zanimljiviji program a pokrovitelji su se pripremili da organizuju nagradne igre, a za posetioce će organizovati brojna iznenadjenja.

Posebno su se zahvalili kompaniji Dajmler-Krajsler koja je generalni pokrovitelj kao i gradskom Sekretarijatu za kulturu i Ministarstvu kulture i medija koji su takodje podržali ovaj program.

Organizatori su zahvalni kulturnim centrima Vvelike Britanije, Nemačke, Francuske i Španije kao i ambasadama SAD i Brazila za uključivanje u program "Noć muzeja". Ove godine će na beogradskoj "Noći muzeja" gostovati Muzej Vojvodine iz Novog Sada. Jovanovićeva je rekla da im je cilj da se manifestacija proširi na druge gradove i na celu Srbiju, po uzoru na Austriju.

Gradski sekretar za kulturu Dario Mihajlović je istakao da se ovom manifestacijom menja odnos najšire publike prema muzejima i umesto da im se prilazi sa strahom i zato se više izbegavaju nego posećuju oni postaju mesta na kojima se " nešto važno zbiva".

Kroz ovakvu manifestaciju se redefiniše kulturna politika i "otkrivaju" novi kulturni prostori i zato je ovo pravi primer kakvu kulturu želimo u budućnosti, podvukao je Mihajlović.

Medju najveće atrakcije "Noći muzeja" organizatori su uvrstili izložbu donjeg veša u Etnografskom muzeju, izložbu poslastica i njihov istorijat koju je pripremio Muzej Vojvodine a biće postavljena u Vojnom muzeju na Kalemegdanu, nagradnu igru koja će obuhvatiti tri muzeja - PTT, željeznice i automobila, smotru računarske tehnike od početaka do danas, istorijat Interneta u Pedagoškom muzeju, atrakcije Brazila u Muzeju Vuka i Dositeja...

Posebno će biit zanimljiva izložba o vampirima koja će biti postvaljena u kalemegdanskim kazamatima a na Kalemegdanu će se odvijati programi u Planetarijumu i Rimskom bunaru.

Ulaznice za celovečernju zabavu već su puštene u prodaju a uz njih se dobija i bilten sa svim informacijama, adresama i planom grada.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE