• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U subotu premijera "Dobrodošli u Srbiju"

Premijera predstave, multimedijalnog projekta, dramskog umetnika Dragana Jovanovića "Dobrodošli u Srbiju", održaće se u "Zvezdara teatru" u subotu, 27. maja, u 20 sati.

Premijera predstave, multimedijalnog projekta, dramskog umetnika Dragana Jovanovića "Dobrodošli u Srbiju", održaće se u "Zvezdara teatru" u subotu, 27. maja, u 20 sati.

Prema rečima glumca Jovanovića, koji je i reditelj predstave, tekst je počeo da radi pre dve godine sa početnom idejom da bude monodrama, ali se ova najgorča komedija koju je do sada uradio razvila u multimedijalni program.

"Turističko predstavljanje Srbije paralelno teče na sceni pozorišta i na filmu. Turistička agencija "Jovanović" poziva turiste, odnosno publiku, u Srbiju, "zemlju koja je u poslednje vreme nepravedno zapostavljena na turističkoj mapi", rekao je Jovanović, koji igra osam likova slavnih ličnosti koje su obeležile našu istoriju.

Pored njega na sceni su devojke, sedam igračica iz beogradskih kulturno-umetničkih društava.

On je ispričao da je program priredbe "turistički sveobuhvatan", dotiče se najvažnijih istorijskih dogadjaja i ličnosti, sve do sadašnjosti, nezavisnosti Srbije, što je poslednji vremenski segment u predstavi.

"Predstava ili priredba završava se rečenicom: sada smo na pragu Evrope, samo niko neće da nas prenese preko praga", kazao je Jovanović.

Vladimir Mančić, pomoćnik reditelja u pozorišnom delu režije predstave i samostalni režiser filmskih segmenata koji prate predstavu, istakao je da ovo nije klasična predstava nego vrsta eksperimenta.

Filmske uloge igraju Rade Marković, Dejan Matić, Branka Pujić, Ivan Isailović, Milica Usanović, Milica Mandić i Jasmina Stoiljković.

Scenograf je Mile Jeremić, kostimograf Ljiljana Petrović, koreograf Branka Pujić, a muziku su odabrale i u delovima komponovale Janja Lončar i Sanja Marković.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE