• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Švedjani otvaraju 4. TIBA festival

Predstavom "U senci Hamleta" švedskog teatra Dramaten, na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, 4. juna biće otvoren 4. TIBA - medjunarodni pozorišni festival za decu.

Predstavom "U senci Hamleta" švedskog teatra Dramaten, na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, 4. juna biće otvoren 4. TIBA - medjunarodni pozorišni festival za decu.

U Teatarsku internacionalnu beogradsku avanturu (TIBA) ove godine će se uključiti devet predstava. Mladi ljubitelji pozorišta će, pored tri domaće, imati prilike da vide i predstave iz Švedske, Republike Srpske, Danske, Rusije, Hrvatske i Irske.

Domaću dečiju pozorišnu scenu predstaviće Pozorištance Puž sa "Pepeljugom", Malo pozorište Duško Radović sa predstavom "Okamenjeni princ" i Pozorište Boško Buha, koje će izvesti "Alisu".
Dečje pozorište Republike Srpske dolazi sa predstavom "Baš Čelik" koja na nov, drugačiji način vidi našu poznatu narodnu bajku.

Iz Hrvatske dolazi Dječje kazalište Osijek sa dramatizacijom poznate bajke "Ivica i Marica".
Mališani će poslednjueg dana festivala - 9. juna, u Ruskom domu moći da pogledaju i crtane filmove Konjić Grbonjić i Platićeš ti meni, za koje je ulaz slobodan.

Po oceni načelnika za umetničko stvaralaštvo Skupštine grada Branke Sekulović, selektor festivala Igor Bojović je okupio izuzetne predstave koje predstavljaju sam vrh dečjeg teatra u svetu.
Izvršni producent festivala Jasmina Urošević napomenula je da će i ovaj kao i prethodna tri festivala imati svoju specifičnost. Ovoga puta to će biti irska predstava "Mala sirena" -svojevrstan spektakl na vodi koji će biti izveden na zatvorenom bazenu plivališta Tašmajdan. Reč je o predstavi bez reči, sa puno efekata.

Specifičnost je i gostovanje mladog Dramatena, švedskog nacionalnog pozorišta, njegove scene za mlade, koja za 20 godina postojonja prvi put sada nastupa van Švedske. Njihova predstava "U senci Hamleta", koju zbog specifične režije može da prati samo 60 gledalaca, biće igrana tri puta.
Zatvaranju festivala prethodiće dodela nagrada o kojima će odlučivati tročlani medjunarodni žiri. Najboljoj predstavi će biti dodeljen gran pri, nagrada koja donosi i novčani iznos od 1.500 evra. Biće uručena i specijalna nagrada za nove pozorišne tendencije, vredna 1.000 evra i ove godine ustanovljena nagrada za najbolje glumačko ostvarenje.

Dobar broj ulaznica za predstave je, kako je rečeno, već prodat, a za decu koja budu došla organizovano sa školom cena je duplo manja-250 dinara.

(Tanjug)


Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE