• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Čudesni" tek u sledećoj sezoni

Drama Siniše Kovačevića biće postavljena u nacionalnom teatru tek na jesen, odlučila uprava.

Premijera drame "Čudesni" bila je planirana za mart, ali su probe prekinute početkom meseca, zbog povećanog obima posla ansambala Narodnog pozorišta koji su angažovani na realizaciji državnog projekta obeležavanja 17 vekova Milanskog edikta. Zbog toga, premijera je pomerena za septembar.

"Pokušao sam da nađem način da premijeru upriličimo pre jeseni, ali je to zaista bilo nemoguće i uz sve napore, i uz to što svi znamo koliki je Kovačević autor. Nadam se da će on razumeti situaciju", rekao je Tanjugu v.d. direktora Narodnog pozorišta Dejan Savić.

Kovačević potpisuje i režiju predstave za koju su probe počele u decembru, a kada su prekinute, javno je tražio da sazna razlog prekida proba.

"Nazovite to kako hoćete - da li je to politička cenzura, da li je to zbog bahatosti, zavisti...to je cenzura. Ili ste loš pisac ili je cenzura u pitanju, a postavlja se pitanje ako je komad loš, zašto je uvršten na repertoar'', kazao je tada Kovačević.

Radnja komada odigrava se u jednom manastiru na Kavkazu, a prema rečima autora, lokacija predstavlja metaforu čovečanstva.

Nacionalni teatar biće glavna institucija - nosilac programa obeležavanja 17 vekova Milanskog edikta, zbog čega će ostali programi biti "prekomponovani", rekao je predsednik UO Narodnog pozorišta Radoslav Pavlović nedavno u intervjuu Tanjugu.

(Agencije, arhivska fotografija - Tanjug/Rade Prelić)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE