• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maša Rebić - "Još samo ovaj put"

Ne, nije odustala od pisanja već je promovisala svoj najnoviji roman koji se bavi upravo tom tvrdnjom i opsesijom u urbanoj sredini, njenim navikama, izvitoperenom ponašanju i sklonosti ka perverzijama.

Spisateljica Maša Rebić, koja se proslavila kontroverznim romanom "Sponzoruše", u svom najnovijem književnom delu ponovo govori o urbanoj sredini i njenim navikama i svim stranama ljubavne opsesije kroz zamršeno klupko međuljudskih odnosa kojima vladaju niske strasti i jake opsesije.

"Radni naslov je bio 'Opsednuta', ali ovaj se nekako bolje uklopio u celu priču četvoro glavnih junaka. Naravno da sam i neka iskustva iz svog života prenela u roman i ako vam neki pisac kaže da to nije uradio - laže. Roman 'Još samo ovaj put' je jednostavno izašao iz mene, nisam ni o čemu razmišljala sem o mojim junacima. Valjda sada mogu da se usudim i kažem da sam pisac", uz osmeh za MONDO kaže Maša.

Glavni junaci romana su četvoro Beograđana uglavnom iz umetničkih branši koji se igrom slučaja upliću jedni drugima u intimu, umove, živote... Jelena je, na prvi pogled, sasvim prosečna žena koja ima natprosečno lepog verenika, fotografa Miloša. Ona slučajno jedne večeri upoznaje njegovu bivšu harizmatičnu devojku Tinu, koja kao magnet privlači svakog ko joj se nađe u blizini, menja ga i oblikuje prema sebi. Ali kad se umeša Ivan, Tinin partner, nastaje četvorougao u kome će svi biti upleteni u čvor starasti, sumnji, neobuzdanih želja...

Urednik knjige Nenad Župac kaže da je ovo do sada najzrelije i najbolje delo mlade spisateljice koja je uspela da u potpunosti pronikne kako u ženki tako i u muški um i napiše roman sa četiri prva lica, što je, smatra on, za svaku pohvalu.

"Bio sam skeptičan po pitanju tih muških prvih lica, ali ona je napredovala kao spisateljica i ovde su svi junaci odrasle, formirane osobe koje znaju šta hoće, ali i šta neće. Ovo je psihološki realizam i erotski roman koji nije eksplicitan, seks je tu samo u naznakama u mašti", kaže Župac.

I on, kao i sama spisateljica ovaj roman vide i na pozorišnim daskama, ali i na velikom platnu jer su likovi veoma slikoviti i rečiti.

"Ovo je provokativna priča za hrabre i mislim da bi od nje, recimo za Bitef, mogla da se uradi odlična monodrama. Mrak, njih dvojica i njih dve na sceni, samo na njima svetlo i njihovi monolizi", predložila je spisateljica i dramaturg Danica Nikolić Nikolić, koja je prva pročitala i redigovala rukopis romana "Još samo ovaj put" čiji prvi tiraž je već "planuo".

U knjižarama izdavačke kuće "Laguna" u prodaji je drugo izdanje po ceni od 650 dinara, a spisateljica se nada da će je neki reditelj pozvati jer bi, kaže, to bio neverovatan film.

Maša Rebić je rođena 1975. godine u Beogradu. Tokom prethodne decenije postala je jedna od najpopularnijih spisateljica mlađe generacije. Njeni romani "Sponzoruše", "Devojke iz kraja" i "Cvet mog života" mesecima su se nalazili na listama najprodavanijih knjiga u Srbiji. Živi i radi u Beogradu, udata je i majka je dvoje dece.

(D. P. MONDO)

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nevena

Procitala sam knjigu " Cvet mog zivota" i skroz je zanimljiva, slikovita, zenska knjiga koja ume da razonodi. Pozitivni komentar za Masu Rebic i njen rad.

malorija

Ne usuđuj se, molim te. Ovo je čist šund.

joj

igrom slucaja sam dobila ovu "knjigu" i rado bih je poklonila nekome, procitala sam 2 strane i uvidela da nije vredna trosenja vremena na istu.

SERIJE