• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predstava "Ben-Hur" na pariskom stadionu

Rimejk velikog holivudskog spektakla "Ben-Hur" imaće premijeru uživo u Parizu na najvećem francuskom fudbalskom stadionu "Stad d Frans" u petak uveče.

Iza tog raskošnog projekta, sa kočijama i nekoliko stotina glumaca, u koji je uloženo 13 miliona evra, stoji veteran francuskog pozorišta, glumac i reditelj Rober Osejn (78).

Osejnu nije prvi put da režira jednu ovako ekstravagantnu epsku predstavu. Godine 1983, na scenu je postavio spektakl "Čovek po imenu Isus" koji je videlo rekordnih 700.000 gledalaca čime je zaslužio da bude upisan u Ginisovu knjigu rekorda.

"Filmovi o Ben-Huru uvek su me podsticali na sanjarenje", rekao je prošle godine poznati reditelj, aludirajući na ostvarenje Vilijama Vajlera iz 1959. godine sa Čarltonom Hestonom u glavnoj ulozi kao i na nemu verziju Freda Nibloa iz 1927.

"Naša predstava će biti nešto drugo ali će takodje biti i omaž ovim ostvarenjima", dodao je on. Osejn je tokom rada na predstavi konsultovao istoričara i akademika Alena Dekoa koji je adaptirao roman američkog pisca Lua Valasa (1880) u deset scena.

Stadion na kome će u petak uveče biti održana predstava nalazi se na severu Pariza i sa 15.000 kvadratnih metara nalik je antičkim arenama poput Koloseuma u Rimu.

Oko 300 glumaca angažovano je za gladijatorsku sagu o judejskom heroju Ben-Huru i Rimljaninu Mesali, koje igraju dvojica manje poznatih francuskih glumaca.

Kao i u holivudskom filmu koji je osvojio 11 Oskara, pomorska bitka izmedju rimskih i piratskih brodova kao i trka kočijama biće najdramatičniji i za publiku svakako najinteresantniji momenti u predstavi.
U trci kočijama nadmetaće se šest četvoroprega, dok je za scenu na moru sagradjena galija velikih razmera.

Oko 240.000 karata već je prodato za ovaj spektakl koji će imati pet izvodjenja zaključno sa 30. septembrom.

(Tanjug)



Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE