• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje "Radost Evrope"

Manifestacija "Radost Evrope" od 1. do 6. oktobra okupiće u Beogradu mališane iz 18 država, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Skupštini grada, koja je osnivač i pokrovitelj te tradicionalne manifestacije koja se ove godine održava 31. put.

Manifestacija "Radost Evrope" od 1. do 6. oktobra okupiće u Beogradu mališane iz 18 država, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Skupštini grada, koja je osnivač i pokrovitelj te tradicionalne manifestacije koja se ove godine održava 31. put.

Susreti oko 400 dečaka i devojčica iz Evrope i isto toliko njihovih malih domaćina zvanično će otpočeti 1. oktobra velikim karnevalom ispred Palate Albanija u centru Beograda.

Istoga dana u Dečjem kulturnom centru, koji je organizator ove manifestacije, biće otvorena izložba najuspešnijih radova medju 30.000 koji su stigli na likovni konkurs na temu "Rečnika prijateljstva" koji je za male "sastavio" veliki Duško Radović. Radove su, kako je rečeno, poslala deca bukvalno sa svih kontinenata i nikada nisu bili tako visokog kvaliteta. Medju njima se, napomenuto je, posebno ističu crteži naše likovne radionice iz Jajinaca.

Narednih dana "susreti prijateljstva" će se odvijati na više lokacija u Beogradu - u Bezistanu, Domu kulture Studentski grad, Ruskom domu, Domu Vojske Srbije. Biće upriličen još jedna karneval , ovoga puta "u režiji" umetničke grupe iz Velikie Britanije koja u Londonu tradicionalno organizuje poznati Noting hil karneval.

Na Adi ciganliji će biti organizovan "Dečji leteći vašar" u režiji Timoti Džon Bajforda, sportsko-zabavni, karnevalski dan sa najrazličitijim sadržajima. Mališani, medju kojima će biti i oni iz deset nacionalno mešovitih sredina Srbije, imaće priliku da vide i spektakl vazduhoplovaca naše vojske i policije, a u slučaju dobrih vremenskih prilika u visine bi trebalo da poleti i veliki balon.

Scene na vodi bi trebalo da donesu i iznenadjenje o kome, da bi ono bilo sačuvano za publiku, u četvrtak nije bilo reči.

Tradicionalni, svečani završni koncert biće održan u centru "Sava" 5. oktobra.

"Skraćeni", dvodnevni program "Radosti Evrope" prvi put ove godine biće organizovan van Beograda, u Nišu 6. i 7. oktobra. Tamo će deca iz dve osnovne škole biti domaćini mališana iz Ukrajine, Rumunije, Makedonije, Bugarske, Švedske i sa Kuipra.

Ovogodišnjoj manifestaciji pod geslom "Deca dolaze", pored Beogradjana, prisustvovaće i dečaci i devojčice iz Arilja, Vrbasa, Novog Sada, Niša, Čačka. Medju malim strancima prvi put će se naći i deca iz Irske.

Predsednik Saveta "Radosti Evrope" Ružica Djindjić ocenila je da će susreti mališana biti njihova najdragocenija uspomena za čitav život. Ona je primetila da će deca iz inostranstva svojim kućama poći sa objektivnim i prijatnim slikama o nama koje su nam potrebne.

S obzirom na dugu tradiciju "Radost Evrope" ima lepu budućnost, a naša i sva deca sveta takvu budućnost zaslužuju" rekla je Djindjić.

Podsećajući na maksimu da je dete otac čoveka, Bajford je rekao da mu je zadovoljstvo i čast što su se organizatori setili da ga "izvuku iz naftalina" i povere mu režiju dana na Adi.

"Mi odrasli mnogo više možemo da učimo od čiste dečje duše, nego oni od našeg takozvanog iskustva", kazao je reditelj neprevazidjenih dečjih serija na TV Beograd.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE