• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uručene nagrade piscima iz dijaspore

Predstavnici Ministarstva za dijasporu i Udruženja književnika Srbije uručili su nagradjenim piscima iz rasejanja književna priznanja "Arsenije Čarnojević" i "Stojan Stiv Tešić".

Nagrada "Arsenije Čarnojević" uručena je u zgradi Vlade Srbije Radomiru Putnikoviću iz Velike Britanije i Vladanu Rakiću iz Nemačke, dok će Predrag Stepanović iz Madjarske priznanje dobiti za nekoliko dana.

Specijalnu povelju "Arsenije Čarnojević" ove godine su dobili književnik Vlastimir Stanisavljević Šarkamenac iz Pariza i književno udruženje "Sedmica" iz Frankfurta.

Nagrada "Arsenije Čarnojević", ustanovljena pre tri godine, dodeljuje se srpskim piscima koji žive i stvaraju u inostranstvu i pišu na srpskom jeziku.

U uži izbor za ovu nagradu ušli su i književnici Gordana Stojkovska iz Makedonije, Veljko Bojić iz Amerike, Petar Milošević iz Madjarske i Igor Rems iz Nemačke.

Nagrada "Stojan Stiv Tešić", ustanovljena pre dve godine kao priznanje srpskim piscima koji žive u inostranstvu i stvaraju na nekom od svetskih jezika, pripala je Sretenu Božiću iz Australije, čiji je pseudonim B. Wongar.

Žiri su činili književnici Moma Dimić, kao predsednik, Slobodan Rakitić, Milovan Vitezović, Aleksandar Čotrić i Miodrag Jakšić.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE