Direktor italijanskog instituta za spoljnu trgovinu u Beogradu Enriko Barbieri otvorio je u hotelu "Hajat" italijanski kulinarski festival najprestižnije medjunarodne škole italijanske kuhinje ALMA u Parmi.
Direktor italijanskog instituta za spoljnu trgovinu u Beogradu Enriko Barbieri otvorio je u hotelu "Hajat" italijanski kulinarski festival najprestižnije medjunarodne škole italijanske kuhinje ALMA u Parmi.Barbieri je rekao da će tokom narednih sedam dana gosti u restoranu "Fokacia" u "Hajatu" moći da probaju gastronomske specijalitete šefa kulinarske akademije Mikela Magade, kao i razne koktele, uz koncerte klasične muzike i modne revije.
Magada će održati jednonedeljni specijalistički kurs za 24 glavnih kuvara iz najboljih italijanskih restorana u Srbiji, najavio je Barbieri i dodao da je Parma i sedište agencije Evropske unije za ispravnost prehrambenih proizvoda.
Barbieri je rekao da je od početka januara do kraja avgusta ove godine izvoz poljoprivredno-prehrambenih proizvoda iz Italije u Srbiju dostigao 15,9 miliona evra, što je za deset odsto više nego lane, a uvoz u Italiju iz Srbije bio je vredan 55,8 miliona evra i to, uglavnom, voća, povrća, žitarica i šećera.
(Tanjug)