• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obeleženo 85. godina lista Borba

Dnevni list "Borba" obeležio je u ponedeljak u Beogradu 85 godina postojanja.

Dnevni list "Borba" obeležio je u ponedeljak u Beogradu 85 godina postojanja.

Prema rečima glavnog i odgovornog urednika "Borbe" Čedomira Šoškića na svečanoj proslavi u Gradskoj skupštini Beograda, taj dnevni list je i svojevrsna žurnalistička škola, za koju su pisali mnogi poznati autori.

"Borba je iznedrila na desetine vrhunskih novinara, napravila je sijaset izdanja svakodnevnih i nedeljnih, napravila je giganta 'Večernje novosti', sportski list 'Sport', 'Nadu', 'Kekec', 'TV Novosti' ", rekao je Šoškić.

Šoškić je istakao i da je taj list nedavno dobio nagradu Udruženja francuskih novinara, zbog dodatka na francuskom jeziku koji "Borba"
objavljuje dva puta mesečno.

Na svečanosti su dodeljene zahvalnice institucijama i pojedincima, sa kojima "Borba" saradjuje, medju kojima su Ministarstvo kulture, novinska agencija Tanjug, JAT-ov medija centar, RTS, časopis Futura Plus.

Medju nagradjenim pojedincima su Ivan Bekjarev, Dragoslav Šekularac, Olja Ivanjicki, Mira Stupica, Svetozar Gligorijević, Dragoljub Mićunović, Djordje Marjanović i drugi.

Dnevni list "Borba" osnovan je 19. februara 1922. godine u Zagrebu, kao društveni i politički list Komunističke partije Jugoslavije.

Prvi glavni urednik lista je bio Franjo Saleto, a za njega su pisali August cesarec, Ognjen Prica, simo Miljuš, Kamilo Horvatin i drugi.

Početkom 1929. godine režim je zabranio list koji je ponovo počeo da izlazi oktobra 1941. godine u Užicu, kada su u njemu kao urednici radili Edvard Kardelj, Vladimir Dedijer i Dušan Nedeljković.

Od tada "Borba" neprekidno izlazi.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE