• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kleopatra je ubijena?

Više od 2.000 godina ceo svet veruje da je Kleopatra izvršila samoubistvo ali, izgleda da je najpoznatija egipatska kraljica ubijena...

Autorka knjige "The Murder of Cleopatra: History's Greatest Cold Case", Pet Braun, tvrdi da priča o Kelopatrinom samoubistvu nije tačna i da je ona u stvari svedočila ubistvu ljubavnika Marka Antonija, a zatim ubijena.

"Kleopatra je mučena i ubijena 30. godine pre nove ere. Ona nikad nije volela Marka Antonija kao ni Cezara. Antonije je ubijen verujući da je ona već mrtva, ali ona je sve to gledala i nekoliko sati kasnije doživela istu sudbinu."

Pet u knjizi navodi da je Kleopatra bila jedan od najhladnokrvnijih i najodlučnijih vladara i da su zato Rimljani obmanuli svet sa pričom o njenom samoubistvu i da je to i jedan od razloga zašto do danas nije pronađena ni njena ni Antonijeva grobnica.

Šta je prava istina verovatno nikad nećemo saznati a knjiga Pet Braun, zasnovana na istorijskim činjenica koje je teško dokazati, se odlično prodaje.

(MONDO)

Tagovi

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zile

'Istorijske činjenice koje je teško dokazati' nisu činjenice, već nagađanja.

Izava

Pa nije nemoguce ali i da je istina sta to nas sad briga za to, zivot nam propade ako ne znamo kako je umrla

Bob

Uvek fascinantna istorija, zaista. I eto, uvek podlozna i aktuelna za otkrivanje novih "istina". Ali dobro, to valjda tako ide...Milion verzija i tumacenja, a istina je tamo negde...

SERIJE