• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji roman za decu i mlade u 2013. je...

Izvor mondo.rs

...Knjiga Uroša Petrovića "Deca Bestragije" koju je objavila izdavačka kuća Laguna.

"Žanrovska kompleksnost koja objedinjuje dramatiku i neizvesnost epske fantastike, slovenski folklor, pustolovni roman, osobena kompoziciona tehnika, izuzetna stilska koncepcija, intrigantna tematska polja, simbolička i semantička slojevitost i na mikroplanu i u široko posmatranoj celovitosti romana čine 'Decu Bestragije' višestruko fascinantnim delom", kaže se u obrazloženju žirija Zmajevih dečjih igara za dodelu nagrade "Rade Obrenović".

Uroš Petrović drugi put je dobio ovu nagradu, a prvi put to priznanje mu je dodeljeno 2007. godine za roman "Peti leptir", koji je do sada doživeo šest izdanja. Upravo nagrađena knjiga "Deca Bestragije", iako objavljena pre nešto više od pola godine, ima već tri izdanja i ne prestaje da privlači veliku pažnju čitalaca svih uzrasta.

Nagrada "Rade Obrenović" dodeljuje se od 1996. godine u okviru manifestacije "Decembarski Zmajdani", a u znak sećanja na rano preminulog književnika i dugogodišnjeg direktora Zmajevih dečjih igara.

Ovogodišnjem laureatu, Urošu Petroviću, biće uručena na rođendan čika Jove Zmaja, 6. decembra u 12 sati, na svečanosti u Međunarodnom centru književnosti za decu "Zmajeve dečje igre" u Novom Sadu.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

zaista

Neverovatna knjiga.

SERIJE