• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba "Vidljivo - nevidljivo"

Galerija Grafičkog kolektiva od utorka je domaćin intrigantne izložba petoro autora, nazvane "Vidljivo - nevidljivo".

Galerija Grafičkog kolektiva od utorka je domaćin intrigantne izložba petoro autora, nazvane "Vidljivo - nevidljivo", kojom su Evgenija Demievska, Nadežda Kojadinović, Racan Paljić, Tatjana Stolpović i Piter Sonemans pokušala da odgovore na isto pitanje kako je nova tehnologija izmenila njihovo bitisanje.

Demnievska je rekla da se petoro kolega okupilo prošle godine u Parizu i da su, kao pripadnici iste generacije od kojih je troje diplomiralo na beogradskoj Akademiji sredinom 70-ih a dvoje u Parizu, poželeli su da zajedno izlažu, iako nisu osnovali "grupu", niti imaju manifest.

Uprkos novim vidovima komunikacije, ona smatra da su umetnici u savremenom svetu veoma usamljeni jer im nedostaje druženje koje im je omogućilo pripremanje zajedničke izložbe.

Njena koleginica Nadežda Kojadinović je objasnila da im se svideo koncept koji su našli u jednom tekstu da se vidljivo učini nevidljivim i obrnuto i odlučili da svako na svoj način obradi tu ideju i zato ona smatra da to nije obična grupna izložba, već celina načinjena od različitih komponenanta.

Demnievska je izložila instalaciju koju je nazvala "Sonorna", jer je načinjenea od mobilnih telefona i "bubica" za uši povezanih kablovima.

Kojadinovićeva je upotrebila fotografije senke aviona i skulptura od drveta, olova gline za svoju instalaciju nazvanu "Jedan let".

Paljić je izložio fotografije na kojima su odrazi silueta učesnika poslovnih sastanaka na sjajnim površinama stolova, koje je nazvao " Biznis fotografije 2007".

Sonemans se predstavio serijom od pet slika radjenih klasičnom tehnikom ulja na platnu, ali njihova tematika je, kako umetnik subjektivno vidi, nečije telo razlomljeno na pet delova.

Stolpovićeva je postavila skulptorsku kompoziciju " Urbani pejsaž" ,sastavljenu od apstraktnih formi izradjenih od biljnih vlakana, iverice i komada drveta.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE