• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počela manifestacija Radost Evrope

Na Beogradskoj tvrdjavi u utorak je svečano otvorena 32. medjunarodna manifestacija "Radost Evrope", saopstila je Služba za informisanje Grada Beograda.

Na Beogradskoj tvrdjavi u utorak je svečano otvorena 32. medjunarodna manifestacija "Radost Evrope", saopstila je Služba za informisanje Grada Beograda.

Manifestaciju je otvorila zamenica gradonačelnika Beograda Radmila Hrustanović koja je pozdravila učesnike iz 22 zemlje i učenike beogradskih škola koji su ih ugostili.

Otvaranju su prethodili karneval i povorka glavnim gradskim ulicama.

Manifestacija traje do 6. oktobra, a u programima na otvorenom i u zatvorenim prostorima ucestvuje oko 1.500 dece.

Igrom i pesmom kulturu svoje zemlje predstavljaju deca iz Albanije, Austrije, Belorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Velike Britanije, Grcke, Italije, Kipra, Madarske, Makedonije, Norveske, Poljske, Rumunije, Rusije, Slovacke, Slovenije, Turske, Crne Gore, Ukrajine i Ceske, a specijalni gosti manifestacije su deca iz Kine.

Programi "Radost Evrope" se realizuju kao spektakli, a deca se upoznaju i druže u Malom pozoristu "Duško Radović", Ruskom domu, Galeriji Dečjeg kulturnog centra Beograda i Studentskom kulturnom centru.

U okviru manifestacije održavaju se i koncerti "Susreti prijateljstva", a Gala koncert će biti održan u Sava centru 4. oktobra u 20 časova, uz direktan prenos Radiotelevizije Srbije. Na Adi Ciganliji će 5. oktobra biti organizovan zabavno-rekreativni program pod nazivom "Kao u bajci", što je i ovogodišnji moto manifestacije.

Susret dece Evrope je festival dečjeg prijateljstva, stvaralaštva i radosti, koji se od 1969. godine tradicionalno održava u Beogradu povodom Svetskog dana deteta. Osnivač i pokrovitelj festivala je Skupština grada Beograda, a organizator Dečji kulturni centar Beograda.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE