• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uručena Politikina nagrada za režiju

Nagrada Politike za najbolju režiju na Bitefu, koja je dodeljena nemačkom reditelju Jirgenu Gošu za predstavu "Magbet", uručena je u sredu na svečanosti u zgradi kompanije Politika. Umetničku sliku, rad Milana Tucovića, primio je predstavnik ambasade Nemačke u Beogradu Marko Čadež.

Nagrada Politike za najbolju režiju na Bitefu, koja je dodeljena nemačkom reditelju Jirgenu Gošu za predstavu "Magbet", uručena je u sredu na svečanosti u zgradi kompanije Politika.

Umetničku sliku, rad Milana Tucovića, primio je predstavnik ambasade Nemačke u Beogradu Marko Čadež.

Prisutne je pozdravila urednica kulturne rubrike Politike Andjelka Cvijić, ističući da se nagrada dodeljuje već tri decenije i da je stekla ugled i van granica naše zemlje.

Predsednik žirija Politikine nagrade Muharem Pervić primetio je da je ovogodišnji Bitef protekao očekivano i gotovo spokojno, dodajući da to možda i nije najbolje za jedan festival pozorišnih inovacija.

On je ocenio da je program imao dva krila - jedno žestoko i radikalno, na kojem je bio i "Magbet", i drugo sa predstavama sećanja i rekonstrukcija.

"Predstavu Goša odlikuju doslednost i usredsredjenost, preciznost i iscrpnost jezika i scenskog govora u ocrtavanju surovog, krvavog lica zla i zločina, bez ustupaka i povlašćivanja bilo koje vrste", pročitao je Pervić deo obrazloženja žirija za dodelu nagrade.

Umetnički direktor i koselektor Bitefa Jovan Ćirilov istakao je da su odluke Politikinog žirija uvek bile na nivou. On je podsetio da su medju ranijim dobitnicima Pina Bauš, Roberto Ćuli, Jirži Jarocki, Jan Fabr, Ingmar Bergman, Lev Dodin, Eudjenio Barba, Bob Vilson, Hajner Gebels, kao i naši umetnici Nikita Milivojević, Jožef Nadj i drugi.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE