• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oštećena slika Kloda Monea

Slika Kloda Monea "Most u Aržanteju" ozbiljno je oštećena kada je grupa alkoholisanih osoba u noći izmedju subote i nedelje provalila u pariski muzej Orsej, saopštilo je francusko ministarstvo kulture. Na slici iz 1874, na kojoj su prikazana tri brodića ispod mosta na Seni u Aržanteju, "napravljena je rupa prečnika desetak centimetara", navodi se u saopštenju koje prenose agencije.

Slika Kloda Monea "Most u Aržanteju" ozbiljno je oštećena kada je grupa alkoholisanih osoba u noći izmedju subote i nedelje provalila u pariski muzej Orsej, saopštilo je francusko ministarstvo kulture.

Na slici iz 1874, na kojoj su prikazana tri brodića ispod mosta na Seni u Aržanteju, "napravljena je rupa prečnika desetak centimetara", navodi se u saopštenju koje prenose agencije.

Pod uticajem alkohola, četiri momka i jedna devojka napravili su nered u muzeju i "šakom su udarili po slici" kada se oglasio alarm, navela je francuska ministarka kulture Kristin Albanel i dodala da će slika biti uspešno restaurirana.

Hiljade ljudi proslavile su u noći izmedju subote i nedelje na ulicama Pariza šestu Belu noć, u okviru koje je u prestonici organizovan veliki broj spektakala, kao i pobedu svoje reprezentacije nad Novim Zelandom u četvrtini finala Svetskog prvenstva u ragbiju.

Pejzaž mosta u Aržanteju bio je jedan od omiljenih tema velikog francuskog slikara Kloda Monea (1840-1926).

Francuska ministarka ocenila je da bi vlasti trebalo da unaprede bezbednosne sisteme i uvedu strože kazne za prekršioce.

Naoružane osobe odnele su u avgustu iz muzeja u Nici četiri slike impresionista Monea i Sislija i flamanskog slikara Jana Brojgela Starijeg.

Prošle godine, muškarac naoružan čekićem ustremio se na simbol anarhističkog dadaističkog pokreta - keramički pisoar koji je 1917. izložio Marsel Dišan.

Ove sedmice počeće sudjenje ženi koja je na izložbi u Avinjonu poljupcem razmazala ruž za usne po slici američkog umetnika Saja Tomblija.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE