• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rekordna suma za Kupkinu sliku

Apstraktna slika "Uzdizanje IV" iz 1938. češkog umetnika Františeka Kupke, prodata je na aukciji u Pragu za 802.000 evra, što je rekordna suma za umetnička dela na aukcijama u Češkoj. Centralno delo iz Kupkinog perioda "čiste apstrakcije" kupila je jedna Čehinja, čiji identitet nije poznat, navodi aukcijska kuća "1.Art Consulting".

Apstraktna slika "Uzdizanje IV" iz 1938. češkog umetnika Františeka Kupke, prodata je na aukciji u Pragu za 802.000 evra, što je rekordna suma za umetnička dela na aukcijama u Češkoj.

Centralno delo iz Kupkinog perioda "čiste apstrakcije" kupila je jedna Čehinja, čiji identitet nije poznat, navodi aukcijska kuća "1.Art Consulting".

Iznos plaćen za sliku dimenzija 60 sa 66 centimetara znatno premašuje dosadašnji rekord od 486.000 evra koliko je u maju plaćena takodje Kupkina slika "Apstraktna kompozicija".

Kupka se 1896. iz rodne zemlje preselio na pariski Monmartr, a od 1911. posvetio se apstraktnoj umetnosti koja je istovremeno simbolična, lirična i geometrijska.

Umro je 1957. u Putou, nedaleko od Pariza.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE