• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta čitati do 18. preporučuje Aleksandra Simić

Izvor mondo.rs

Glumica za MONDO daje preporuku knjiga koje bi svako trebalo da pročita do punoletstva.

 Aleksandra Simić preporuka knjiga Izvor: Buha.rs, MONDO

Izvor: Buha.rs, MONDO

  Aleksandra Simic (53) stalna je clanica ansambla Pozorišta "Boško Buha", a filmskoj i televizijskoj publici poznata je iz ostvarenja "Sivi dom", "Groznica ljubavi", "Zaboravljeni", "Zauvijek mlad", "Miris kiše na Balkanu"...

Popularnu glumicu i mamu dve cerke obradovala je naša akcija, pošto smatra da bi decu trebalo motivisati da više citaju.

"Dragi moji, ovo je interesantna i edukativna tema kojoj se rado pridružujem, u nadi da ce naša deca citati radije i cešce nego što sada cine", napisala nam je Aleksandra.

Šta najviše volite da citate i koliko imate vremena za to?

"Citam cesto, ponekad i dve knjige istovremeno! Upravo sam procitala autobiografiju poznatog francuskog glumca Žerara Depardjea 'Tako je to bilo'". Citam savremene price, i romane pisaca sa svih meridijana".

Kao i mnogim ljubiteljima pisane reci, teško joj je da izdvoji samo jednu omiljenu knjigu.

"Volim 'Ljubav u doba kolere' Gabrijela Garsije Markesa, ali i mnoge druge klasike svetske literature. 'Na dnu' Fjoroda Dostojevskog, 'Drame' Antona Cehova... Mnogo je divnih, talentovanih pisaca, i covek ce pogrešiti ako se fokusira samo na neke od njih".

Mladim ljubiteljima knjige preporucuje sledeca dela.

"Pre punoletstva, još u mladem uzrastu. trebalo bi procitati 'Kroz pustinju i prašunu' Henrika Sjenkevica, sve od Branka Copica... Pa zatim knjige 'Grof Monte Kristo' 'Tri musketara', sabranu poeziju naših najboljih pesnika, poneki klasik, 'Romea i Juliju' Šekspira... Sve što je prikladno tinejdž uzrastu", preporucuje glumica.

Za kraj vam porucuje - "citajte, citajte, tako cete razvijati maštu i putovacete kroz veoma uzbudljive predele ljudske imaginacije"!

Ne propustite i ostale preporuke knjiga!

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE