• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majstore, može srednja? Malo mesta za kulturu!

Autor Aleksandra Petrovski

Ako ste ove subote u Beogradu videli šareni tramvaj na liniji 2, a u njega niste ušli čak i da niste išli tim putem - prevarili ste se.

 Tramvaj 2 Linija kulture
To nije običan tramvaj, već Linija kulture čiji gost na premijernoj vožnji je bio Bitef Festival, jedan od simbola umetničke prestonice. Vozeći se u subotu pre podne od Kalemegdana, kroz Tadeuša Košćuška, Karađorđevu, Nemanjinu pa do Slavije, uz Beogradsku i onda Bulevarom Kralja Aleksandra do Vukovog spomenika, i odatle Ruzveltovom i Kraljice Marije ponovo na Dorćol ekipa u ovom tramvaju je širila dobre vibracije i promovisala kulturu. Već na prvoj stanici ukrcale su se sestre Jelena i Milena Bogavac, članovi Bitef tima, kao i glumci i glumice predstave GAMMA CAS, a kasnije su im se pridružili i međunarodni kritičari i teatrolozi, učesnici pratećeg programa Bitefa, reditelji...

MONDO se provozao ovim tramvajem, istetovirao Bitef (bez brige, privremeno!) i fotografisao za uspomenu. Pogledajte kako je to izgledalo

Tramvaj Bitef
Izvor: YouTube


Tramvaj Linija kulture počev od ovog septembra saobraćaće gradskim ulicama svakog meseca i imati novu temu iz oblasti kulture Beograda. U pitanju je tramvaj dobrih vibracija u kome će se promovisati sadržaji institucija kulture i kulturne aktivnosti svih gradskih opština.

"Želja nam je da ovakvih tramvaja bude više i da na taj način pokažemo da se ponosimo kulturom koju srpska prestonica ima. Ovaj projekat je pokazao koliko znači raditi kao tim. Radnici GSP-a su tramvaj pretvorili u kulturnu manifestaciju po uzoru na svetske metropole", istakla je zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović, kako prenosi Beoinfo, i zahvalila Vladi Švajcarske koja je, kako je dodala, 2002. godine poklonila ovaj tramvaj Gradskom saobraćajnom preduzeću Beograd.

Tramvaj je, međutim, danas u znatno boljem stanju, a spolja ga je oslikao poznati beogradski ulični umetnik Andrej Žikić - Artez.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

dzoni

Toliko je od kulture i ostalo. Da se smesti u jedan tramvaj

Djordje

CIRKUS TRAMVAJ

ame

Nekada, kada su bila teska vremena, recimo posle ratova ili tako nekih kriza, umetnost je zivela sama za sebe i bila je bitna, jer je bila medij. Ovo danas sto se desava u nasoj drzavi, nije kriza, ovo je opste posrnuce, sunovrat, a za posledicu imamo apatiju i besmisao.. Drago mi je zbog tramvaja, to je neki trzaj ali bojim se da ovde nema mesta kulturi..

SERIJE