• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Strašno razočaranje!

Izvor mondo.rs

Fanovi širom sveta u šoku - evo kada će se nastaviti serijal za kojim je "odlepio" ceo svet!

Pisac Džordž R. R. Martin oglasio se na svom sajtu podužim blogom u kojem je rekapitulirao 2015, ali i odgovorio na pitanje koje najviše muči njegove fanove - kada će izaći "Vetrovi zime", šesta knjiga serijala "Pesma leda i vatre"?

Odgovor vam se neće dopasti.

"Hteli ste informaciju. Evo informacije. Knjiga 'Vetrovi zime' nije završena.

Verujte mi, nisam srećan što pišem ove reči. Vi ste razočarani, i niste sami. Moj izdavač je razočaran, HBO takođe, moji agenti i prevodioci. Ali niko više od mene. Već mesecima najviše želim da mogu da vam kažem 'Završio sam knjigu'.

Ali nisam je završio.

Neću je završiti ni sutra, ni sledeće nedelje. Da, imam gomilu napisanih strana i poglavlja. Ali ostalo je još mnogo toga. Predviđam da su preda mnom meseci rada, i to AKO pisanje bude dobro išlo. Nekada ide, nekada ne ide. A i kada sve budem napisao, počeću da ispravljam stvari. To uvek radim, nekada samo doterujem, nekada bitno menjam radnju.

Mogao sam da vam kažem - izvinite, dečaci i devojke, pišem i obavestiću vas kada budem završio. Ali pošto se bliži šesta sezona 'Igre prestola', prekršio sam sopstveno pravilo i rekao vam više od toga. Hiljade ili desetine hiljada vas sada brine da li će serija 'prešišati' knjige.

HBO i ja smo imali plan da šesta knjiga izađe pre šeste sezone serije. Na sastanku početkom godine, to je značilo da bi knjigu trebalo da završim do oktobra, da bi izašla u martu. U maju mi je to zvučalo kao sjajan plan. Krivite moje godine, moje druge projekte ili šta god hoćete, ali istina je ova - nekada pisanje ide, nekada ne.

Izdavači su bili izuzetno predusretljivi, i produžavali su mi rokove, došli smo dotle da su rekli 'završi je do kraja godine, izdaćemo je na vreme'. Nisam uspeo. Izdao sam vas. Ne, knjiga neće izaći pre šeste sezone serije.

Sada vas sve zanima - da li će serija onda 'spojlovati' knjige?

Možda. I da i ne. Vidite, nikad nisam mislio da ćemo doći do toga da serija dostigne knjige sa radnjom. Serija je išla brže, a ja postajao sve sporiji. Neizbežno je da ćete u seriji videti nešto što niste na papiru. Godinama su moji čitaoci bili ispred gledalaca, a ove godine ćemo doći do obrnute situacije.

Ja sam čitao 'Marsovca' pre nego što sam pogledao film. Ali sam gledao 'Džonatana Strejndža i gospodina Norela' pre nego što sam pročitao knjigu. U oba slučaja, voleo sam i knjige i adaptacije. Ne mora da bude ili-ili. Možda vam se jedno sviđa više od drugog, ali uživaćete u oba.

I za kraj - knjige nisu gotove, priča nije gotova. Znajte da neke od stvari koje ćete videti u 'Igri prestola', NEĆETE pročitati u knjizi. Serija i knjiga su se razdvojile, i nastaviće da se razdvajaju", zaključio je Martin.

Prva knjiga "Igra prestola" izašla je 1996, druga "Sudar kraljeva" 1998, "Oluja mačeva" 2000, dakle prve tri knjige objavljivao je sa po dve godine razmaka. A onda se cela stvar razvukla. "Gozba za vrane" stigla je tek 2005, a "Ples sa zmajevima" 2011. godine, iste godine kada je i počela serija.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 16

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Smaranje

Ovaj živ serijal završavati neće kako je krenuo... Iz godine u godinu "sve mlađi"... Ima da ga strefi infarkt kada konačno napiše ovu knjigu,i kad vidi šta mu je HBO uradio od serije... Tj-koga su još izostavili,"eliminisali" itd itd...

Wepard

Wither saga od 8 kniga je za klasu bolja, i ni u jednoj jedinoj stranici nije bila dosadna... ali ni u jednoj... ali ljudima kažes ovo je najbolja knjiga i niko neće da proba nesto drugo, a ima toliko brutalnih serijala... čak je i Berserk manga ubica u odnosu na Game of Thrones, koji je naravno odličan li ne toliko koliko su vas ubedili... probajte druge serijale, nećete zažaliti...

Vukasin

Nikad cuo za ovo...

SERIJE