• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Srbija u Lajpcigu i Parizu

Na Sajmu knjiga u Lajpcigu koji se održava od 13. do 16. marta, biće predstavljena i srpska literatura sa 255 naslova, koje je odabralo Ministarstvo kulture. Srbija imati svoj štand i na Sajmu knjiga u Parizu, od 14. do 19. marta, gde će predstaviti 247 naslova, uglavnom savremenih autora.

Na Sajmu knjiga u Lajpcigu koji se održava od 13. do 16. marta, biće predstavljena i srpska literatura sa 255 naslova, koje je odabralo Ministarstvo kulture, rekao je Marko Prlja, sekretar Udruženja za grafičku industriju i novinsku i izdavačku delatnost Privredne komore Srbije.

Srbija imati svoj štand i na Sajmu knjiga u Parizu, od 14. do 19. marta, gde će predstaviti 247 naslova, uglavnom savremenih autora.

Prema njegovim rečima, učešće Srbije na sajmovima u Lajpcigu i Parizu organizuje PKS, a na štandovima će biti izložene knjige 15 domaćih izdavača.

"Na oba sajma predstavićemo kvalitetne monografije, kakve su 'Drina', 'Morava' i 'Medijala', koje će osim predstavljanja bazičnih kulturnih vrednosti posetiocima sajma ukazati i na kvalitet srpskih štampara", rekao je Prlja.

Izdavači čije knjige će biti predstavljene na sajmovima su "Geopoetika", "Prosveta", "Glasnik", Zavod za udžbenike, Srpska književna zadruga, "Evro-Dunti", "Prometej", "B92", "Stubovi kulture", "Kreativni centar", "Rad", "Filip Višnjić", "Laguna", "Jasen", "Kreativni centar", "Paideia", "Klio" i "Dereta".

Prlja je istakao da je PKS pozvala domaće izdavače da ponude naslove za učešće na tim sajmovima, a da je Ministarstvo kulture od ponuđenih naslova napravilo selekciju.

"Ministarstvo kulture se vodilo idejom da na sajmovima bude predstavljen širok dijapazon žanrova i izdavača, kako bi pokazali bogatstvo naše izdavačke kulture", rekao je on.

Na Sajmu u Lajpcigu učestvovaće pisci Svetislav Basara i Srđan Valjarević koji će predstaviti svoje knjige, a u Parizu će gostovati pisci Goran Petrović i Mihajlo Pantić.

Prlja je naglasio da će u Parizu pisac Patrik Beson predstaviti novu knjigu "Razglednice Beograda", u kojoj on iznosi utiske o svom boravku u Beogradu, a takođe će u Srpskom kulturnom centru biti organizovana mala izložba knjiga, na kojoj će biti predstavljeni kritičari,
novinari, slavističari i izdavači iz Srbije.

Na informativnom pultu na štandu Srbije i u Lajpcigu i u Parizu posetioci će moći da uđu u bazu podataka Narodne biblioteke Srbije, "Knjižare most" i bazu PKS-a, i tako se upoznaju sa svim naslovima objavljenim na srpskom jeziku.

"PKS je bila zadužena za tehničke detalje učešća Srbije na sajmovima, kao i na poslovni deo organizacije, a o sadržajima na srpskom štandu brine Ministarstvo kulture", rekao je Prlja.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE