• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri koncerta violiniste Gordana Nikolića

Vrhunski majstor violine Gordan Nikolić, umetnički vođa Gudača Svetog Đorđa i koncermajstor Londonskog simfonijskog orkestra, nastupiće u martu na tri koncerta u Beogradu. Dirigovao je Kamernim orkestrom Londonskog simfonijskog orkestra, Nacionalnim orkestrom Il-d-Frans, Mančesterskom kameratom, Roterdamskim filharmonijskim orkestrom i Orkestrom Lila.

Vrhunski majstor violine Gordan Nikolić, umetnički vođa Gudača Svetog Đorđa i koncermajstor Londonskog simfonijskog orkestra, nastupiće u martu na tri koncerta u Beogradu.

Povodom 35 godina rada Škole za muzičke talente iz Ćuprije na svečanom koncertu 16. marta u Kolarčevoj zadužbini kao solisti sa Malim i Velikim orkestrom škole nastupiće njeni bivši i sadašnji učenici: violinisti Nikolić, Mladen Drenić i David Horvat, violista Ljubomir Milanovići, violončelisti Dragan Đorđević i Srđan Sretenovića i kontrabasista Dragan Lončina.

Nikolić će u četvrtak, 20. marta u Kolarčevoj zadužbini kao umetnički vođa Gudača Sv.Đorđa predvoditi ovaj renomirani ansambl na koncertu na kome će kao solista nastupiti i violista Milanović.

Na programu je svita "Don Kihot" Georga Filipa Telemana, "Koncert za violu Ge dur", "Muzika za gudače op. 91" Egona Veleša i "Ozarena noć, op. 4" Arnolda Šenberga.

U saradnji sa Gudačima Svetog Đorđa narednog dana, u petak, 21. marta u organizaciji Beogradske filharmonije Nikolić će nastupiti u Sali BF kao dirigent i solista.

Na programu ovog koncerta je "Priča o vojniku" Igora Stravinskog i "Simfonija br. 7" Ludviga van Betovena.

Nikolić (40) je violinu počeo da uči u sedmoj godini u Školi za muzičke talente u Ćupriji.

Studirao na visokoj školi za muziku u Bazelu gde je diplomirao 1989. sa najvišim pohvalama.

Dobitnik je nekoliko uglednih međunarodnih nagrada: Tibor Varga, Nikolo Paganini, Nagrada Grada Breše i Nagrada Vaclava Humla.

Od 1996. delovao je kao vođa Kamernog orkestra Lozane, a kasnije i Kamernog orkestra Evrope, a od 1997. godine nalazi se na mestu koncertmajstora Londonskog simfonijskog orkestra.

Dirigovao je i Kamernim orkestrom Londonskog simfonijskog orkestra, Nacionalnim orkestrom Il-d-Frans, Mančesterskom kameratom, Roterdamskim filharmonijskim orkestrom i Orkestrom Lila.

Od 2004. godine je umetnički direktor Holandskog kamernog orkestra iz Amsterdama.

Titula Prince Consort Profesor za rad sa ansamblima na Kraljevskom koledžu za muziku dodeljena mu je 2000. godine.

Od 2003. godine deluje kao profesor na Gildhol školi za muziku i dramu u Londonu.

Nikolić svira na violini Lorenco Storioni iz 1794.godine.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE