• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počeo jubilarni Festival nauke! (FOTO, VIDEO)

Izvor mondo.rs Izvor MONDO/Tanjug

Jubilarni Festival nauke je počeo, a ministar prosvete Mladen Šarčević je ukazao na to koliko se novca izdvaja za nauku.

Na Beogradskom sajmu danas je poceo deseti Festival nauke, a ministar prosvete Mladen Šarcevic na otvaranju je rekao da je za nauku ove godine izdvojeno 130 miliona evra.

Ministar je ukazao da srpski naucnici danas postižu znacajne rezultate što potvrduje i otvaranje poglavlja 25 koje se tice nauke.

Šarcevic je istakao da Srbija za nauku izdvaja shodno svojim mogucnostima, te da je ove godine izdvojeno 130 miliona evra.

"Gde god odem u posetu prvo me pitaju da li možemo da saradujemo na polju nauke. Imamo zadatak da to održimo i da ulaskom u EU dobijemo bolju ulogu. Bugarska dobija 300 miliona evra iz EU", rekao je ministar.

Srpski "CSI": Kako to rade naši forenzicari! FOTO

Najveca smotre nauke, na 7.000 kvadratnih metara okuplja zaljubljenike u nauku, kojima ce 600 naucnih demonstratora na interaktivan i slikovit nacin, za "cistu desetku", razjasniti sve "naucne zavrzlame".

Hale 3, 3a i 11 Beogradskog sajma od 15. do 18. decembra rezervisane su za nauku bez prestanka, naucno-fantasticnu binu, EPS Tesla zonu, zonu Ekspertinejdžera, kao i kutak namenjen najmladima - Malu zonu.

Deseti Festival nauke premijerno ce predstaviti 53 naucne postavke, šest gostujucih trupa naucnika, kao i 62 naucne i obrazovne institucije iz Srbije.

Posetioci dobijaju jedinstvenu priliku da u cetiri dana sviraju na Teslinom kalemu, saznaju više o anatomiji svojih ljubimaca, provozaju obrnuti bicikl, spoznaju kako paraziti svoje domacine pretvaraju u zombije, vide kišu vatre, sviraju na raspevanim cevima i dodirnu drvo staro pet vekova.

Radno vreme Festivala nauke danas i petak je od 10 do 18 casova i ti danu su namenjeni školskim posetima, dok ce u subotu i nedelju (porodicni dani) festival raditi od 10 do 20 casova.

Festival nauke je najveci dogadaj koji se bavi promocijom nauke i obrazovanja u jugoistocnoj Evropi.

Ulaznice koštaju 450 dinara i mogu se kupiti na Eventim prodajnim mestima u celoj Srbiji i na Beogradskom sajmu.

Festivalska karta važi za jedan festivalski dan. Deca do pet godina starosti ne placaju ulaz.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava,kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE