• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najgenijalnija stvar koju ćete danas videti!(FOTO)

Izvor mondo.rs

Dok je napolju smrzavanje, a vi surfujete Internetom, pogledajte kako izgleda "turneja" dronom po potpuno neverovatnoj hali!

Nemacki grad Hamburg može da se pohvali jednom od najvelelepnijih i najneobicnijh filharmonijskih dvorana na svetu!

Filharmonija na Labi svecano je otvorena pre nekoliko dana u Hamburgu, a ovo "cudo" od zdanja probilo je sve rokove kada su u pitanju datum otvaranja i troškovi. Zbog pažnje poklonjene svakoj sitnici, troškovi su na kraju bili deset puta veci nego što je prvobitno bilo planirano - umesto 77, koštala je 789 miliona evra!

FOTO: Ovako ce izgledati nova Beogradska filharmonija!

Sve ulaznice za ovu sezonu Filharmonije su unapred rasprodate, a gradske vlasti nadaju se da ce "cudo" od Filharmonije privuci i veliki broj turista.

Ono što ovu zgradu cini posebnom je i cinjenica da je akustika dovedena do perfekcije - slušaoci ce moci da uživaju u svakom tonu, a muzika iz Filharmonije nece dopirati do stanara okolnih zgrada, ali ni luksuznog kompleksa i hotela koji se nalaze u okviru samog zdanja.

Ovo samo Japanci mogu da urade za sedam dana! (VIDEO)

Trijumf dizajna i arhitekture predstavljaju i ploce kojima je obložena unutrašnjost najvece od tri dvorane. Ima ih 10.000 i svaka je unikatna, a nisu ih dizajnirali ljudi, vec algoritmi!

U ukupno 10.000 panela nalazi se milion "celija" - malih udubljenja koja izgledaju kao da je neko utisnuo morsku školjku u materijal od kog su napravljene. "Celije", velicine od cetiri do 16 centimetara, služe tome da odbijaju i raspršuju zvuk po celoj dvorani radi savršenog akusticnog doživljaja.

Sada je moguce i da ovu neverovatnu zgradu obidete iz svog stana, uz pomoc virtuelne turneje sa dronovima.

Pogledajte!

Filharmonija video
Izvor: YouTube

Ako želite interaktivnu turneju, dronovi ce vas voditi kroz svaki kutak Filharmonije, a pritiskom na Space možete ubrzati ne samo svoje kretanje, vec i muzicku pratnju.

Spremni? Kliknite OVDE!

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

.

Kako i dolikuje....

Djo

I nemci se dozvali pameti ucili su od najboljih, nasih ovlascenih trosadjija javnih sredstava, svaka realna cifra bila je ako ne troduplirana onda bar duplo vise , 50% ih je bilo sramota da misle o tome, da skrnave tekovine prethodnika i prave jeres buducim

Serbia forever

Spektakularno.

SERIJE