• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PROCURELO: Ovo je osma sezona!

Izvor mondo.rs

Iz scene u scenu, iz epizode u epizodu, ovako će se završiti "Igra prestola"?

Igra prestola 8. sezona spojleri scene dešavanja Izvor: YouTube/MONDO

Tek se završila sedma sezona "Igre prestola", a Internet su vec "preplavili" spojleri CITAVE osme!

FINALE GOT: Naši utisci

Da, korisnici Interneta, medu kojima su pažljivi "citaci" Martinovih knjiga, ali i hakeri koji su napali HBO, zajednickim snagama su objavili spojlere svih šest epizoda osme sezone serije.

Pogledajte, pa procenite - nama ovo deluje i verovatno, i neverovatno. Najpre, ima dosta "rupa" u scenariju, pošto cete najpre procitati da je neko umro, a onda, eto ga u spojlerima sledece epizode, prica sa nekim drugim...

Kraj serije tek 2019!?

Ali, što se tice razvoja i kraja price, ovaj scenario ima smisla. Možda ne lici baš na nešto što bi Martin licno zamislio, ali iz ugla jednog televizijskog spektakla, može da prode - red velicanstvenih borbi, red neocekivanih ili ocekivanih smrti, red emocija...

Anketa

Da li mislite da su ovi spojleri tačni?

  • Stoprocentno!

    11.14% (176)

  • Verovatno delom jesu, delom nisu

    60.32% (953)

  • Ni slučajno!

    28.54% (451)

Da li mislite da su ovi spojleri tačni?

Rezultati

Pa, da pocnemo!

PRVA EPIZODA

Tormund i Džendri preživljavaju masakr na Zidu, lord Berik Donderion ostaje da se bori.

Deneris, Džon, Tirion, Davos, Brijena, Podrik, Pseto, Misandei, Varis i Teon stižu u Zimovrel. Džon i Arja se konacno ponovo srecu, Sansa i Deneris se upoznaju.

Sansa objašnjava Džonu šta se desilo sa Maloprsticem, Pseto govori Arji da je trebalo da ga ubije.

Juron Grejdžoj stiže u Kraljevu luku sa Zlatnom cetom, Sersei ih upucuje da zauzmu Krajoluj jer joj je Robert svojevremeno rekao da je to utvrdenje koje je preživelo sve ratove u Vesterosu. Juron spava sa Sersei, ali otkriva Jari Grejdžoj da ce njegovi "dobri prijatelji iz Bravosa" uskoro ubiti kraljicu.

Sersei je bila sa ovim glumcem?

U Zimovrelu, Sem i Džon se konacno ponovo srecu. Opet vidimo i Vrapcica, malog Roberta Erina. Severni lordovi nisu zadovoljni novonastalom situacijom, narocito mala Lijena Mormont koja otvoreno govori Deneris da je nikada nece nazvati "Vaša milosti".

Teon i Bren razgovaraju kod svetog drveta, i mladi Stark oprašta mladom Grejdžoju sve što je uradio, ali mu ne otkriva kako to zna, odnosno kako je "video" da je on spasao Sansu.

U Volantisu, Melisandra govori Kivandri u hramu da je uspela u svojoj misiji, i ujedinila vatru i led. Džona naziva Obecanim princem, ali Crveni bog zahteva još jednu žrtvu. Melisandra, kojoj je zabranjeno da se ikada više vrati na Sever, mora da ode upravo tamo kako bi ispunila poslednji R'lorov zahtev.

Džejmi shvata da je Bron pošao za njim, zajedno idu da opozovu trupe Lanistera iz Brzorecja.

Tormund i Džendri stižu u Zimovrel, Džon je zbunjen jer mu se Bren nijednom nije obratio. Semvel dolazi i kaže mu da moraju da razgovaraju, Bren otkriva "bratu" da je video i borbu, i njegovu smrt, i uskrsnuce, i rodenje. Otkriva mu da je Targarjen.

DRUGA EPIZODA

Tormund i Džendri otkrivaju da je Zid pao, i da Kralj noci sada jaše "plavog" zmaja. Džon pokušava da okupi sve raspoložive borce da bi odbranili Sever. Džon odlazi u kriptu kako bi posetio svoju majku Lijenu, i ujaka koji se celog života pravio da mu je otac. Deneris primecuje da sa njim nešto nije u redu, mada joj nije rekao pravi razlog svoje distance. Poverava se Džori Mormontu da se Džon udaljio od nje, ali i da se ne oseca dobro.

Kiburn govori Sersei da mora da odmara jer je doživela pobacaj, ona ne želi da razgovara o tome.

Prorocanstva i legende iz Vesterosa

Džejmi u Brzorecju srece Edmura Talija, i ubeduje ga da nesuglasice ostave po strani i zajedno se bore protiv Belih hodaca.

Haulend Rid, kojeg do sada nismo videli, sa cerkom Mirom dolazi u Zimovrel. Arja Stark prima posetu neobicnog vojnika, za kojeg se ispostavlja da je Džaken H'ghar!

EKSKLUZIVNO: Razgovarali smo sa Džakenom!

On joj kaže da Mnogoliki bog zahteva jednu smrt od nje – mora da ubije Sersei Lanister. Ostavlja joj bocicu otrova i odlazi.

Džon Snežni pita Haulenda Rida da mu otkrije istinu o dešavanjima u Kuli radosti, on isprva odbija jer se zarekao Nedu Starku da nece govoriti o tome. Ipak, na kraju priznaje istinu.

Deneris, kojoj je sve gore, propušta sastanak na kojem otkrivamo da je nekoliko zamkova vec palo pred najezdom Belih hodaca. Džon ubeduje Brijenu i Podrika da se upute zajedno sa Sansom, Arjom, Brenom i Vrapcicem nazad u Erinov dol. Džon obecava Teonu da ce mu pomoci oko Jurona, ali kada se obracunaju sa Belim hodacima.

Misandei izveštava Deneris o ishodu sastanka, Deneris joj otkriva da je meštar utvrdio da je trudna.

Bren iznenada objavljuje da je vojska živih mrtvaca stigla. Džon i vojnici izlaze kako bi odbranili Zimovrel, pocinje bitka, gine jezovuk Duh. Deneris u zamku besni što ne sme da izade na zmaju i obracuna se sa Belim hodacima, Misandei je upozorava da to ne bi bila dobra ideja jer je trudna. Tirion, Varis i Sansa su zaprepašceni vestima. Drogon sam izlazi na bojno polje i slucajno ubija i pripadnike Džonove vojske. Gine Haulend Rid, gine Tormund.

Bren pokušava da "ude" u Regala kako bi ga kontrolisao u boju, Beli hodaci ubijaju Sivog Crva i Podrika Pejna.

Džejmi Lanister stiže sa vojskom i pomaže severnim snagama, a Bren ulazi u Regala i zapocinje bitku sa plavim Viserionom. Brenov zmaj je povreden, ali uspeva vatrom da otera Kralja noci i njegovog zmaja.

Mira gine u pokušaju da zaštiti Brena, kojeg ubijaju Beli hodaci. Istovremeno, Regal pada sa neba i živi mrtvaci ga ubijaju.

Džon i Deneris, na ledima Drogona, spaljuju leševe koji prekrivaju Zimovrel.

TRECA EPIZODA

Okrnjene severne snage okupile su se u Sivotockoj motrilji kako bi skovale plan za dalju borbu. Dogovaraju se da napad Kralja noci cekaju u Orlovom gnezdu, da Lanisteri i Taliji brane Brzorecje, ali da priteknu u pomoc kada Kralj bude namamljen u Krvavu kapiju, a Teon mora da povrati zamak Hrid na Gvozdenim ostrvima. Džon primecuje da nema Arje, niti Pseta, meštar Volkan saznaje da je mala Lijena Mormont pala u borbi.

Džon želi da Deneris ode natrag u Zmajkamen, a da Sansa i Brijena odu u Orlovo gnezdo. Razgovara sa Haulendom Ridom (zar nije on umro u prethodnoj epizodi...).

Arja i Pseto su na Kraljevom drumu, ona mu objašnjava da mora da ubije Sersei. Pseto pristaje da ode u Kraljevu luku jer želi da se konacno obracuna sa Planinom. Srecu misterioznu staricu koja se raspituje za Kralja na severu, i govori Arji da su se vec ranije srele.

DECA ŠUME I BELI HODACI: Evo ko je ko

Sersei dobija vest da su severne snage pretrpele velike gubitke, i ne zna da li je i Džejmi pao u borbi. Juron stiže u Kraljevu luku i kaže da je sa Zlatnom cetom zauzeo Krajoluj, što znaci da sada može da se oženi njome.

Deneris otkriva Džonu da je trudna, a on brine da li ce dete biti zdravo jer su u rodu. Deneris mu objašnjava da se Targarjeni vekovima "množe" medusobno i pita ga kako ce nazvati sina. Biraju ime Edard Targarjen.

Na Kraljevom drumu, utvare napadaju Arju i Pseto, ali se copor vukova sa Nimerijom pojavljuje i spašava ih.

Arja u bici gubi Iglu.

Sersei se udaje za Jurona, i paralelno gledamo kako njih dvoje imaju seks, baš kao i Brijena i Džejmi.

Deneris odlazi u Zmajkamen, ali ostavlja Drogona Džonu.

CETVRTA EPIZODA

Sersei razgovara sa pripadnicima Zlatne cete, Juron besni jer je Teon zauzeo Hrid. Novopecena supruga ga ubeduje da ode i obracuna se sa bratancem, u nadi da ce tamo poginuti.

U Zmajkamenu, Deneris i Misandei razgovaraju o smrti Sivog crva i ljubavi majke zmajeva prema Džonu. Semvel hoce da napusti Zmajkamen i odvede Džili i Malog Sema na bezbedno, u Rožni breg kod svoje porodice.

U Brzorecju, Tirion i Džejmi razgovaraju o svojoj sestri, i Tirion saznaje da je Zlatna ceta placena da ih uništi. Beli hodaci marširaju ka Erinovom dolu.

Lanisteri UVEK placaju dugove!

Evo zašto OBOŽAVAMO Tiriona!

Sersei šalje trupe u Zmajkamen.

Neobicna starica stiže u Zmajkamen, Deneris shvata da je u pitanju stara Melisandra. Traži krv kralja, i pokazuje na stomak majke zmajeva. Užasnuta Deneris je izbacuje, Varis je presrece i ona od njega zahteva da joj pomogne da ispuni svoju misiju.

Juron Grejdžoj stiže u Hrid, preti Teonu da ce zaklati Jaru. Utvare su stigle i tamo, i Jara uspeva da pobegne brodicem, ali njen brat izvlaci deblji kraj u borbi sa stricem prsa u prsa i umire.

PETA EPIZODA

Scena bez dijaloga, vitezovi Orlovog gnezda pripremaju se za bitku, Lanisteri i Starkovi marširaju, Zlatna ceta ukrcava se na brodove Jurona Grejdžoja. Brijena cuva Sansu dok Beli hodaci stižu do Krvave kapije, ali se i ona prikljucuje borbi.

Kralj noci na Viserionu seje smrt, ali stiže Džon Snežni koji jaše Drogona. Brijena umire, tera Džejmija da joj se zakune da ce on preuzeti zavet o cuvanju sestara Stark. Viserion pokušava da napadne Džendrija, koji mu zariva koplje od zmajstakla u gubicu. Viserion umire.

U Zmajkamenu, Deneris pocinje da se porada.

Prerano je i ne ide kako treba, Sem ludi od brige. U jednom trenutku shvata da ce moci da spase ili majku, ili bebu. Deneris umire, na svet dolazi devojcica koja dobija ime Lijena Targarjen.

Arja, Pseto i Nimerija stižu u Kraljevu luku. Meštar Kiburn dolazi kod Sersei da joj kaže da je Deneris ubijena, i predlaže zdravicu.

Sersei pije, meštar Kiburn skida "svoje" lice – to je Arja i upravo joj je dala otrov. Sersei urla, dolazi Planina, konacno se braca Klegejn obracunavaju. Pseto skida Planini kacigu i gura ga u vatru, baš kao što je brat njemu uradio u mladosti. Napuštaju Crvenu tvrdavu.

Zlatna ceta dolazi u Zmajkamen, ubija Varisa i odnosi telo Deneris Targarjen. Sem je uspešno sakrio bebu Lijenu i Misandei.

Džon stiže u Zmajkamen, saznaje da je dobio cerku, ali shvata da je Deneris mrtva.

Juron Grejdžoj je krunisan za Kralja sedam kraljevstava nakon smrti Sersei Barateon.

ŠESTA EPIZODA

Džejmi, Tirion, Bron, Džendri i Davos stižu u Zmajkamen i saznaju da je majka zmajeva mrtva. Džon otkriva Tirionu da se porodila, ali mu ne govori gde je dete. Jara stiže sama i prica o pokolju na Hridi.

Telo Deneris Targarjen je izloženo na zidinama Kraljeve luke, gradani je gadaju dubretom i ismevaju. Kralj Juron grdi Zlatnu cetu što Deneris Targarjen nije doneta živa, kako bi mogao da je ****. Šalje gavranove svim velikim lordovima kako mu se moraju pokoriti, inace ce ih pobiti.

Ratno vece prima njegovu poruku, Džejmi besni jer misli da je on ubio Sersei. Slažu se da bi trebalo okupiti snage Lanistera i nekadašnje Denine borce i odupreti mu se.

Semvel pominje Džonovo poreklo, Džon odbija da se ikada više kruniše. Sansa je zbunjena jer shvata da je Ned Stark citavog života lagao sve oko sebe. Ona pristaje da se vrati na Sever.

Stara Melisandra sastaje se sa Džonom, i kaže da je ispunila svoju misiju. Pogubljuju je Drogonovom vatrom.

Tirion, Davos, Semvel i Misandei ostaju sa bebom u Zmajkamenu, Džon odlazi u bitku jašuci Drogona.

U Kraljevoj luci cekaju ih Zlatna ceta i slonovi, dolazi do velike bitke. Drogon je povreden, slece u Zmajevu jamu, Juron šalje svoje vojnike da ubiju i njega i Džona. Džejmi i Tirion, koji jedini znaju da se ispod Zmajeve jame nalazi divlja vatra, hitaju da ih sprece.

Juron i Džon se bore u Zmajevoj jami, ali Džejmi dolazi u pomoc i ubada Grejdžoja s leda. Džora i Pseto se bore u jami sa Juronovim snagama, a teško ranjeni Drogon pocinje da bljuje vatru. Zmajeva jama, ispod koje je divlja vatra, pocinje da se trese, i dolazi do ogromne eksplozije. Ne znamo ko je uspeo da se izvuce na vreme.

U Zmajkamenu, Jara i Teon javljaju Tirionu da su i Džon i Džejmi poginuli. U Kraljevoj luci, Arja i Nimerija ukrcavaju se na brod.

TRI GODINE KASNIJE:

Semvel i Džili su vencani, ona ceka dete.

Sansa i Džendri su se smuvali, i u Zimovrelu posecuju kriptu u kojoj je sada i Džonova statua.

Tirion je kralj namesnik i desnica kraljice Lijene Targarjen. Tirion i Misandei, koja je sada Lijenina dadilja, su zajedno.

Na severu, jedan jedini Beli hodac nosi telo Brena Starka ka oltaru. Spušta ga i uzima bodež od zmajstakla, Bren otvara ledenoplave oci i pretvara se u Kralja noci.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 65

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Box

Na žalost, većinu stvari za prvu epizodu su pogodili :-(

Anonimis

@Box Nisu ništa pogodili, i ovo je samo laz. Mislim za neke scene su svi znali sta ce biti...

Dana

Kakva glupost!Juron ispade bitniji lik i od Night King-a!Nema ovo pojma...

SERIJE