Restoran čiji se meni zasniva na francuskoj kuhinji i morskim plodovima nudi novu "poslasticu" - obrok koji sadrži zemlju.

Vlasnik i glavni kuvar restorana "Ne quittez pas" Tošio Tanabe kaže da već osam godina lagano uvodi zemlju kao sastojak obroka u ponudi.

"Pokušavam sladokuscima da dočaram prirodu u punoj lepoti. Zemlja, voda i vazduh deo su prirode, i ništa od toga nije izmislio čovek. Ovo je prirodna hrana", kaže on.

Obrok od šest jela sa zemljom košta oko 80 evra, i pravljen je od namirnica koje vadimo iz zemlje, ili rastu tik uz tle. Sadrži supu sa zemljom, blatnjave tartufe, šerbet sa zemljom, kao i Tošiovo posebno iznenađenje - kugla od krompira prelivena sosom od zemlje, u čijem se centru nalazi nadev od tartufa.

"Svaki grumen zemlje koji koristimo pažljivo prokuvamo i zatim prosejemo, kako mušterija ne bi dobila puna usta peska", objasnio je Tošio.



Anketa

Da li biste probali ova jela?

Ova anketa je završena.
Zabeleženo je 316 glasova
Stranica je zaštićena reCAPTCHA–om i primenjuju se Google-ova Politika privatnosti i Uslovi korišćenja


(MONDO)