Japanski restoran nudi vam "zemljani" obrok. Cena - oko 80 evra.
Vlasnik i glavni kuvar restorana "Ne quittez pas" Tošio Tanabe kaže da već osam godina lagano uvodi zemlju kao sastojak obroka u ponudi.
"Pokušavam sladokuscima da dočaram prirodu u punoj lepoti. Zemlja, voda i vazduh deo su prirode, i ništa od toga nije izmislio čovek. Ovo je prirodna hrana", kaže on.
Obrok od šest jela sa zemljom košta oko 80 evra, i pravljen je od namirnica koje vadimo iz zemlje, ili rastu tik uz tle. Sadrži supu sa zemljom, blatnjave tartufe, šerbet sa zemljom, kao i Tošiovo posebno iznenađenje - kugla od krompira prelivena sosom od zemlje, u čijem se centru nalazi nadev od tartufa.
"Svaki grumen zemlje koji koristimo pažljivo prokuvamo i zatim prosejemo, kako mušterija ne bi dobila puna usta peska", objasnio je Tošio.
Anketa
Da li biste probali ova jela?
-
Ni slučajno
60.13% (190)
-
Da, zvuče zanimljivo
39.87% (126)
(MONDO)