Zanimljivosti

Vi ste rekli - "STRUKA" je reč koja vas je NAJVIŠE nervirala!

Autor Anja Konstantinović

Evo "prošlonedeljnog pobednika", ali i novih reči i izraza!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Korona virus ili "nevidljivi neprijatelj" blokirao je svet. U Srbiji je od 15. marta uvedeno vanredno stanje, a tri dana kasnije i policijski čas. Sada nas očekuje i skorije ukidanje vanrednog stanja i policijskog časa.

Škole su zatvorene uvedena je "online nastava", neka od najomiljenijih mesta za druženje su "zaključala svoja vrata", beogradski noćni život je "ispario", a ulice prestonice ostale su puste.

Sa televizora su dopirali pojmovi koje nismo imali priliku često da čujemo, "crni rekord", "pošast", "žarište" i mnogi drugi.

Oni sa druge strane ekrana ponavljali su: "Budimo odgovorni" i "Ostanimo kod kuće", a mi smo svaku tu reč, frazu i rečenicu upijali, ponavljali i polako gubili živce.

Bilo je i onih koji su iz svojih domova zabavljali narod, naravno "online" ili "putem lajva". Među njima se pronašao i neki "KOVIDIOT",  koji je želeo da "baci foru", ali bezuspešno!

Pojam koji je u prethodnoj anketi "poneo krunu" one koja vas najviše nervira jeste "STRUKA", ali odmah za njom su išle i reči: "Još dve nedelje..." i "Italijanski scenario", "Gvozdena disciplina", "Socijalno distanciranje". Nedostajalo je tu još pojmova koje "idu na živce", zato sada sledi drugi deo ankete!

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt