Nekadašnja manekenka Matea Hohnjec napravila je pometnju nakon što je na prvom programu Hrvatske televizije emitovan dokumentarac "Treći živo" u kojima bivši zatvorenici govore o životu pre zatvora, tokom dana u ćeliji, ali i nakon izlaska na slobodu.

Matea, koja danas na mrežama uglavnom deli religiozni sadržaj, govorila je o "tituli" skandalozne devojke koja je svojim privatnim životom zabavljala javnost, a potom završila iza rešetaka zbog tri kaznena dela.

"Ne sećam se baš svog najranijeg djetinjstva, ali se sećam da sam imala lepo detinjstvo. Trenirala sam sport, baš kao i moja sestra Stefani. Učile smo strane jezike, išle u privatnu školu i imale smo lepo detinjstvo. Od mirnog i normalnog detinjstva sve je počelo ići krivim tokom, od mog bežanja, izlaženja sa starijim i lošim momcima, a zašto? Stvarno ne znam zašto..", počela je Matea svoju priču na početku dokumentarca i otkrila kako je upala u probleme i počela da konzumira zabranjene supstance.

Matea Hohnjec
Instagram/matea.hohnjec 

"Moj prvi dečko bio je DJ i bio je dosta stariji od mene. Tada sam prvi put ušla u opasan svet i videla taj svet droge. U društvu je bio jedan stariji prijatelj koji me zamolio da mu pričuvam travu. Pristala sam da bih se dokazala ispred tog društva. Tu sam travu stavila u svoju torbu, a nju su pronašli moji roditelji koji su zvali policiju. Policija je rekla da ću zbog toga ići u maloletnički zatvor ili na odvikavanje. To je trenutak koji bih izdvojila kada je krenuo moj problematičan period", rekla je Matea.

"Nisam sponzoruša, hajdemo reći starleta. Taj izraz starleta jednom sam i guglala da vidim što znači i to znači zvezda u usponu. Htela sam da živim život na visokoj nozi, da ne radim ništa, sve tako površno, zapravo. Došla sam iz Poreča u veliki Zagreb i tada su počela da me privlače krive i pogrešne stari. Počela sam da izlazim, konzumiram droge... Živla sam luksuzno,oblačila se skupo, izlazila u najskuplje restorane, ali to sve nije bilo baš tako sjajno kako je izgledalo. U svom životu sam osuđena za tri kaznena dela, prvo je bilo davanje prostorije za konzumiranje droge, drugo je bilo falsifikovanje novčanica i treće pokušaj pljačke", priznala je i prisetila se svoje velike mladenačke ljubavi.

"Bila sam u vezi s jednim Italijanom koji je bio moj partner u kriminalu, a zajedno smo varali ljude. Imali smo dosta zajedničkih avantura, proputovali smo svet. Sve je to počelo bezazleno, a na kraju su se svi problemi zaređali. Taj Italijan imao je dosta dobrih kontakta, a ja sam mu dobro došla zato što sam bila lepa i pametna. Ja sam htela i pokušavala da nađem normalan posao i stalni radni odnos. Radila sam u jednoj menjačnici u Poreču, radila sam i u jednoj prodavnici. Bila sam tada dosta osuđivana i niko nije hteo da me zaosli, a ta kriminalna porodica ti uvek tu ostane i njima uvek možeš da se vratiš. Kriminalci su uvek bili tu za mene, a ostali mi uvek okretali leđa.

Matea Hohnjec
Instagram/matea.hohnjec 

Matea je priznala i da je "skupila novac kako bi kupila falsifikovane novčanice":

"Za to sam krenula u Italiju, potpuno sama. Išla sam kroz Split do Ankone, a to je najjednostavnija ruta, a i ko bi zaustavio jednu mladu curu samo s jednim koferom. Ljudi koji su me dočekali u Ankoni bili su stvarno normalni, kao i svi... Meni nije bilo ništa čudno što su mi stavili povez preko očiju do lokacije gde se nalazio novac, to je bila sasvim normalna procedura. Kada smo došli, bila je sasvim opuštena atmosfera, a na stolu su bile novčanice, oružje i droga... Oko tog stola su se čak igrala i neka deca", dodala je Matea i objasnila kakvo je njeno iskustvo iza rešetaka.

"Zatvor. Kada se setim zatvora, odmah se setim jakog udarca vrata kada ih je komandirka zatvorila. Pre nego što sam došla u zatvor, nisam bila svesna gde idem, ni zašto... Mislim, sve sam ja to znala, ali dok ne čujete zvuk tih vrata, nije vam ništa jasno. U zatvoru ništa ne valja, nijedna strana nije pravedna. Ima svega, od silovanja, zatvaranja u samicu, tuča, zatvor je grozan. Ima i mita i korupcije, sve je to istina. Zatvor je užasan", rekla je Matea i otkrila kakav je bio susret sa slobodom i život nakon zatvora.

"Kada sam izašla iz zatvora, bila sam u Zagrebu, a ovde mi se uošte nije sviđalo, zapravo Hrvatska uopšte. Nakon toga otišla sam i u Poreč, jer je to moje rodno mesto, ni tu mi nije bilo najbolje. Osetila sam poziv da moram otići u Međugorje, grad milosti. Volela bih da se vratim u Hrvatsku, vuče me Split, on je u blizini Međugorja. Volela bih da se ostvarim u nekom poslu, d nije izvan zakona. Volela bih da imam auto i normalan život. Želim da mi se da prilika i da me ne osude pre nego što me upoznaju".

BONUS VIDEO:

SRPSKI GLUMAC DIREKTNO IZ NJUJORKA: MOGUĆE JE DA ĆE TRAMP VLADATI IZ ZATVORA! Bio sam član porote, znam kako to izgleda kurir televizija

(Večernji.hr, MONDO)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!