"DOKTORI SU MI POTVRDILI DA NIJE DOBRO": Vojin Ćetković o teškom zdravstvenom stanju glumačke legende

Glumac Vojin Ćetković prisetio se poslednjih dana sa glumcem Mišom Janketićem.

MONDO/Stefan Stojanović

Vojin Ćetković (52) je jednom prilikom ispričao kako je radio predstavu sa Mišom Janketićem, čije je zdravlje već uveliko bilo narušeno, te je stoga razgovarao sa njegovim doktorom. Njegove reči će pamtiti do kraja života.

Dobro je poznato da mladi glumci o svom zanatu nauče mnogo više radeći direktno sa glumačkim barodvima i legendama, nego u školama glume. Ta mentorstva i stvaralačke lekcije su utoliko važnija jer iza njih ostaju vredna filsmka, pozorišna i  ostvarenja koja oplemene i same gledaoce.

YouTube/SUPERSTAR TV 

"Kada se ozbiljno razboleo Miša Janketić, ja sam razgovarao sa njegovim lekarom i pitao sam ga kako je Miša. On mi je rekao da je loš, da su mu pluća loša, a onda sam ja rekao da sam msilio da radi jednu predstavu. Ja ću iću po njega, dovoziću ga, odvoziću, ali on puši, kažem ja, a lekar mi odgovari neka puši, ja kažem da on i pije rakiju, a lekar kaže - neka pije" , prisetio se Vojin i dodao: "Ja mislim da je on i živnuo od tad. Kako izađe na scenu oseti se to, a drugo uposlio je mozak i nije razmišljao samo o smrti, nije razmišljao samo o svojoj bolesti. A mi se bavimo takvim poslom koji zahteva duboku koncentraciju celog tela", zaključuje Vojin.

Janketić je preminuo 15. maja 2019

Glumac Mihajlo Miša Janketić, bio je u skladnom braku sa balerinom i glumicom Svjetlanom Knežević. Bio je stariji od nje 12 godina, a na početku ih nisu delile samo godine već i kilometri je rje ona žive u Sarajevu. Ipak, ljubav je pobedila i daljinu i razliku u godinama, pa je par krunisao ljubav brakom u kom su dobili četvoro dece - Radomira, Marka, Ivu i Milicu Janketić.

Vojin se osvrnuo i na svoju pasiju prema pecanju, koja ga prati od njegove pete godine. "Voleo sam da budem sam. Često sam odlazio na reku i spavao tamo kada sam ulazio u loše momente kada sam se preselio u Beograd", kaže Ćetković, koji pecanje opisuje kao veoma intimnu stvar. "Uglavnom pecam sa ljudima sa kojima pecam od rođenja. Moj drug i moj brat prolaze i po 200 kilometara da bismo pecali. U Beogradu imam Vanju Grbića, on mi ovde prija u pecanju", kaže poznati glumac koji dugo već uživa u skladnom braku sa Slobodom Mićalović.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Vojin Ćetković izjavljuje saučešće  Kurir televizija

(Srbija Danas/MONDO/M.C.)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!