POTREBNO:
- dve šolje krupno isečenih nektarina
- pola šolje sitno isečenih nektarina
- tri četvrtine šolje bademovog mleka
- kašičica javorovog sirupa
PRIPREMA:
Krupno isečene nektarine stavite u blender i dodajte sve ostale sastojke. Blendirajte dok ne dobijete glatku i kompaktnu smesu, a potom dodajte sitno iseckane nektarine, i sve sipajte u kalupe za sladoled, koji će biti spreman za služenje nakon dva sata stajanja u zamrzivaču.
Zašto treba jesti nektarine?
Ovi sočni niskokalorični plodovi mogu se pohvaliti izuzetno velikim brojem nutrijenata.
Prepuni su vitamina A, C, E, K, B1, B2, B3, B6, B9 (folna kiselina). Odličan su izvor minerala kalcijuma, kalijuma, magnezijuma i fosfora.
Imaju visok udeo prehrambenih vlakana, kao i brojnih antioksidansa.
Nutrijenti koji se nalaze u plodovima nektarine odličan su saveznik u prevenciji i ublažavanju mnogih zdravstvenih tegoba, piše "Alternativa za vas".
Pročitajte ko sve treba da jede nektarine:
- ko ima slab imunitet
- ko ima visok holesterol
- ko ima probleme sa varenjem
- ko želi da smrša
Pročitajte i ovo:
Još fenomenalnih recepata pogledajte u:
"Neka me streljaju, okrenuću se ka zidu, ni 'a' neću reći": Blažić opet šokirao na suđenju - Znam šta me čeka u zatvoru
Tuča u Skupštini Srbije! Guranje, čupanje, prskanje, a Ana Brnabić pozvala obezbeđenje (Foto, video)
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji
Srbija i Aleksa pregazili Dansku u Beogradu: Sad smo na Evropskom prvenstvu!