Potrebno vam je:
4 jaja
jedan prašak za pecivo
kašičica soli
jedna pavlaka
dve i po čaše jogurta (mera je čaša za pavlaku)
100 mililitara ulja
pola kilograma tankih kora za pitu
ulje za premazivanje kora
Priprema:
Umutite miskserom jaja da budu penasta, dodate so, prašak za pecivo, 100 mililitara ulja, pavlaku i dve i po čaše jogurta i miksirate dok se smesa ne ujednači.
U plitki pleh stavite papir za pečenje, poprskajte uljem. Zatim stavite jednu koru, poprskate uljem, onda još jednu. Ostale kore jednu po jednu umačete u smesu jaja, jogurta i pavlake, ali tako da kora bude zgužvana (ali rastresita) i slažete u tepsiju. Ako vam ostane višak smese, zalijte odozgo, stavite jednu koru na vrh i poprskajte uljem.
Peče se na 180 ili 200 stepeni dok ne porumeni.
Kad bude gotovo, pokrijte aluminijumskom folijom i stavite krpu preko, da pita bude mekša. Posle desetak, 15 minuta, isecite na kocke i - prijatno.
Još super recepata potražite u
Za Božić i do +15 stepeni, pa obrt: Ovakvoj prognozi se niko nije nadao, Čubrilo otkrio šta nas čeka u januaru
Brancin 3.850 rsd, losos malo "pristupačniji": Nadrealne cene ribe na pijacama uoči Badnjeg dana, kupci šokirani
Srbiju očekuje ledena noć: Temperatura pada i na -18 stepeni, evo gde će biti najhladnije
Muk u "Slagalici" zbog pitanja o Pavlu Vujisiću: Svi u šoku što takmičari ne znaju scenu iz najpoznatijeg srpskog filma
Zvezdan Terzić odgovorio Marku Nikoliću: "Predsednik FSS direktno je radio protiv Zvezde"