• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pranje novca i utaja poreza u San Marinu - ne više

Izvor Tanjug

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i državni sekretar za spoljne poslove San Marina Nikolo Renci potpisali su danas Ugovor između vlada dve zemlje o izbegavanju dvostrukog oporezivanja.

Ugovor podrazumeva i sprečavanja poreske evazije u odnosu na poreze na dohodak.

"Ovaj ugovor je važan i za Srbiju i San Marino, kako bismo sprečili neke zlonamerne kritike koje često dolaze od nekih zemalja koje su izmislile razne poreske rajeve", rekao je ministar Dačić i primetio da su oni veliki, pa je njima to izgleda dozvoljeno, a drugima nije.

"Veoma često smo mi izloženi kritikama i Renci je na tu temu rekao da bi on voleo da San Marino prestane da bude poreski raj, a da bude samo raj", kazao je Dačić na zajedničkoj konferenciji za štampu sa Rencijem, prvim šefom diplomatije San Marina u poseti Beogradu u poslednjih 13 godina.

SAD izigrale Švajcarce - sada su novi poreski raj


Renci je ocenio da će potpisani sporazum zasigurno značajno poboljšati komeracijalne i ekonomske odnose dve zemlje.

Ukazao je da San Marino ima sa 24 zemlje potpisan takav sporazum, i da je on značajan jer pokazuje koliko je San Marino napredovao u usklađivanju sa međunarodnim pravilima.

Podsetio je da je San Marino od 2008. prošao velike reforme i da se usaglasio sa međunarodnim zahtevima u oblasti borbe protiv pranja novca, kao i svih pojava koje mogu da dovedu do poremećaja na tržištu.

Poreski rajevi kriju milijarde


Dačić je ocenio da dve zemlje treba dalje da unapreduju bilateralnu saradnju.

“Bez obzira što je San Marino u okruženju EU i Italije, ipak možemo da nađemo odgovarajuće načine kako da bilateralno sarađujemo u ekonomiji, obrazovanju, kulturi, trgovini, finansijskoj oblasti", rekao je on.

“Mislim da je to veoma značajan podsticaj i važna poseta, koja može da da podsticaj daljem razvoju odnosa. Imamo dobre bilateralne odnose, ali oni nisu dovoljno razvijeni”, konstatovao je Dačić povodom posete Rencija.

Rekao je da dve zemlje treba da unaprede politički dijalog, razmenjuju što više poseta, i da traže načine za saradnju u različitim oblastima.

Ukazao je da je spoljnotrgovinska razmena sa tom zemljom prošle godine iznosila svega 300. 000 evra.

NOVA AFERA: Rajski papiri, udar veći od Panamskih?

Preneo je da je sagovornika upoznao sa problemom oko Kosova i Metohije, podsećajući da je San Marino u opštoj euforiji koja je vladala na početku, kada je došlo do jednostranog proglašenja nezavisnosti, priznao Kosovo.

“Pošto je od tada prošlo 10 godina upoznao sa ga celom istorijom slučaja, problemima koje imamo, odnosnom prema našoj kulturnoj baštini, koja nije samo srpska, već je hrišćanska, sa stavovima mnogih zemalja koje nisu priznale ili koje povlače odluke o priznaju, kao i Vatikana koji nije priznao nezavisnost Kosova” , rekao je on.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image