Belmuž je staro pastirsko jelo, koje se već vekovima pravi u istočnoj Srbiji.
Ako niste vešti u kuhinji, ovo je recept koji za "početnike" preporučuje kulinarski entuzijasta, kuvar Ivan Marković.
Belmuž se pravi za petnaestak minuta, a za dve osobe potrebno vam je:
pola kilograma mladog punomasnog kravljeg sira
stotinak grama belog kukuruznog brašna
malo soli
Priprema:
U šerpu sipajte malo vode, tek da prekrije dno, stavite na vatru, dobro izmrvite sir, a zatim neprestano mešajte, sve dok se sir ne istopi. Kad se istopi, tako da se formira ujednačena masa, polako dodajte brašno, mešajući sve vreme.
Jelo je gotovo kad smesa počne da se odvaja od šerpe.
Belmuž se jede dok je vruć, uz čvarke, paradajz i kiselo mleko, na primer.
Tuča u Skupštini Srbije! Guranje, čupanje, prskanje, a Ana Brnabić pozvala obezbeđenje (Foto, video)
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji
Srbija i Aleksa pregazili Dansku u Beogradu: Sad smo na Evropskom prvenstvu!