Evo sjajne slane grickalice, koju obožavaju i deca i odrasli, a obožavaćete i vi!

Sastojci:

250 grama sitnog sira

250 grama margarina

Oko 400 grama brašna

Kašičica soli

Dve kašike mlevenog maka

Kašika susama

Jaje

Priprema:

Margarin držite neko vreme na sobnoj temperaturi, a zatim ga stavite u posudu, dodajte sir i so, pa umutite. Postepeno dodajte brašno i zamesite meko testo, pa ostavite da stoji oko 15 minuta.

Razvucite testo na debljinu na debljinu od oko pola centimetra, pa ga premažite umućenim jajetom i pospite makom i susamom.

Isecite razvučeno testo na štanglice, širine oko dva centimetra i dužine oko četiri-pet centimetara, ili po svojoj želji.

Poređajte ih u pleh na koji ste prethodno stavili papir za pečenje, i pecite na 200 stepeni oko 15 minuta.

Inače, umesto na štanglice, testo možete da sečete i na duže trake i da ih uvrćete, kako biste dobili štapiće poput onih na slici.