Kada želite nešto toplo i ukusno, čorbica je idealan izbor! Ovaj recept je jednostavan, a rezultat prava zimska poslastica!

Sastojci:

Dve kašike maslinovog ulja

Jedan veći luk

Dva čena belog luka

Četiri veća krompira

Dva praziluka

Kocka i po supe od povrća

List lovora

100 mililitara pavlake za kuvanje

Priprema:

Sitno iseckajte crni i beli luk. Krompir ogulite i isecite na kockice, praziluk prepolovite po dužini, dobro operite i isecite na komadiće. Kocku za supu rastvorite u jednom litru tople vode.

U većem tiganju, na srednjoj vatri, zagrejte maslinovo ulje i propržite crni i beli luk. Dodajte praziluk i krompir, zajedno sa listom lovora, nalijte sa oko dva decilitra supe i pustite da proključa. Zatim dodajte ostatak supe, i krčkajte na srednjoj vatri dvadesetak minuta, odnosno dok krompir potpuno ne omekša.

Izvadite lovor i bacite ga, prebacite čorbu u blender i usitnite dok ne postane glatka i gusta. Vratite u posudu u kojoj se kuvala, dodajte pavlaku i pustite da se krčka još pet minuta.

Od čega vi najradije pravite čorbicu? Recite nam u komentarima!