Kada želite nešto toplo i ukusno, čorbica je idealan izbor! Ovaj recept je jednostavan, a rezultat prava zimska poslastica!
Sastojci:
Dve kašike maslinovog ulja
Jedan veći luk
Dva čena belog luka
Četiri veća krompira
Dva praziluka
Kocka i po supe od povrća
List lovora
100 mililitara pavlake za kuvanje
Priprema:
Sitno iseckajte crni i beli luk. Krompir ogulite i isecite na kockice, praziluk prepolovite po dužini, dobro operite i isecite na komadiće. Kocku za supu rastvorite u jednom litru tople vode.
U većem tiganju, na srednjoj vatri, zagrejte maslinovo ulje i propržite crni i beli luk. Dodajte praziluk i krompir, zajedno sa listom lovora, nalijte sa oko dva decilitra supe i pustite da proključa. Zatim dodajte ostatak supe, i krčkajte na srednjoj vatri dvadesetak minuta, odnosno dok krompir potpuno ne omekša.
Izvadite lovor i bacite ga, prebacite čorbu u blender i usitnite dok ne postane glatka i gusta. Vratite u posudu u kojoj se kuvala, dodajte pavlaku i pustite da se krčka još pet minuta.
Od čega vi najradije pravite čorbicu? Recite nam u komentarima!
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Mondo ukrštenica za 22. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!