Predstavljamo vam drugačiji recept za krmenadle – sa mirisnom glazurom! Ako vam je dosadilo da ih pripremate na uobičajeni način, ili brinete da će ostati suve, sa ovim receptom nema greške.
Sastojci:
Četiri krmenadle
Dve kašike maslaca
Četiri kašike meda
Dva čena belog luka
100 mililitara balzamiko sirćeta
Ruzmarin ili majčina dušica
Ljuta tucana paprika
So, biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. U većem tiganju, zagrejte maslac na srednjoj vatri, i krmenadle dobro začinite solju i biberom. Pecite ih po dva-tri minuta sa svake strane, dok lepo ne porumene.
Poređajte ih u vatrostalnu posudu. U činiji pomešajte balzamiko sirće, med, sitno seckani beli luk, prstohvat tucane ljute paprike i kašiku usitnjenog ruzmarina ili majčine dušice, šta više volite.
Prelijte krmenadle polovinom glazure i okrenite ih nekoliko puta, tako da budu prekrivene sa svih strana. Pecite pet minuta u zagrejanoj rerni, zatim prelijte ostatkom glazure i pecite još 7-8 minuta. Servirajte uz salatu.
Kako vi najradije pripremate krmenadle? Recite nam u komentarima!
"Nije namerna? Prošle godine se niste oglašavali": Partizan odgovorio ABA ligi, Savić objavio snimak sa derbija
NOVO NA MONDO PORTALU: Probaj MONDO sudoku, svaki dan u 19h nova igra!
Mega je oštećena protiv Partizana: ABA liga se oglasila posle meča, evo gde su sudije pogrešile
2 povećanja plate za prosvetare u 2025: Oglasio se Miloš Vučević nakon sastanka sa predstavnicima sindikata
"Hvala Drčeliću i Čoviću": Prva izjava Sferopulosa posle produžetka ugovora sa Zvezdom, otkrio planove i ciljeve