Predstavljamo vam drugačiji recept za krmenadle – sa mirisnom glazurom! Ako vam je dosadilo da ih pripremate na uobičajeni način, ili brinete da će ostati suve, sa ovim receptom nema greške.

Sastojci:

Četiri krmenadle

Dve kašike maslaca

Četiri kašike meda

Dva čena belog luka

100 mililitara balzamiko sirćeta

Ruzmarin ili majčina dušica

Ljuta tucana paprika

So, biber

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. U većem tiganju, zagrejte maslac na srednjoj vatri, i krmenadle dobro začinite solju i biberom. Pecite ih po dva-tri minuta sa svake strane, dok lepo ne porumene.

Poređajte ih u vatrostalnu posudu. U činiji pomešajte balzamiko sirće, med, sitno seckani beli luk, prstohvat tucane ljute paprike i kašiku usitnjenog ruzmarina ili majčine dušice, šta više volite.

Prelijte krmenadle polovinom glazure i okrenite ih nekoliko puta, tako da budu prekrivene sa svih strana. Pecite pet minuta u zagrejanoj rerni, zatim prelijte ostatkom glazure i pecite još 7-8 minuta. Servirajte uz salatu.

Kako vi najradije pripremate krmenadle? Recite nam u komentarima!