Predstavljamo vam recept za ukusne krmenadle u začinjenom sosu sa pečurkama.

Recept je veoma jednostavan, pa je pogodan i za početnike u kuhinji, koji vole domaću, aromatičnu hranu.

Sastojci:

Četiri krmenadle

300 grama šampinjona

Jedan crni luk

Dva čena belog luka

Tri kašike senfa

Dva decilitra pavlake za kuvanje

So, biber

Maslinovo ulje

Priprema:

Svinjetinu začinite solju i biberom i propržite na ulju 4-6 minuta sa svake strane. Izvadite krmenadle iz tiganja, i u njega dodajte crni luk sečen na tanke režnjeve, kao i šampinjone seckane na listiće. Propržite pet minuta, pa dodajte sitno seckani beli luk. Kada povrće porumeni, dodajte senf, zalijte pavlakom za kuvanje i krčkajte dok se sos ne zgusne. Poslužite uz pirinač ili krompir.

Kako vi najradije spremate krmenadle? Recite nam u komentarima!