Predstavljamo vam recept za ukusne krmenadle u začinjenom sosu sa pečurkama.
Recept je veoma jednostavan, pa je pogodan i za početnike u kuhinji, koji vole domaću, aromatičnu hranu.
Sastojci:
Četiri krmenadle
300 grama šampinjona
Jedan crni luk
Dva čena belog luka
Tri kašike senfa
Dva decilitra pavlake za kuvanje
So, biber
Maslinovo ulje
Priprema:
Svinjetinu začinite solju i biberom i propržite na ulju 4-6 minuta sa svake strane. Izvadite krmenadle iz tiganja, i u njega dodajte crni luk sečen na tanke režnjeve, kao i šampinjone seckane na listiće. Propržite pet minuta, pa dodajte sitno seckani beli luk. Kada povrće porumeni, dodajte senf, zalijte pavlakom za kuvanje i krčkajte dok se sos ne zgusne. Poslužite uz pirinač ili krompir.
Kako vi najradije spremate krmenadle? Recite nam u komentarima!
"Nije namerna? Prošle godine se niste oglašavali": Partizan odgovorio ABA ligi, Savić objavio snimak sa derbija
2 povećanja plate za prosvetare u 2025: Oglasio se Miloš Vučević nakon sastanka sa predstavnicima sindikata
NOVO NA MONDO PORTALU: Probaj MONDO sudoku, svaki dan u 19h nova igra!
"Hvala Drčeliću i Čoviću": Prva izjava Sferopulosa posle produžetka ugovora sa Zvezdom, otkrio planove i ciljeve
"Mega je oštećena protiv Partizana, oduzeta joj je šansa za pobedu": Miško Ražnatović ekspresno reagovao