Ovaj kolač je toliko ukusan da ćete ga definitivno praviti i posle posta.
Sastojci:
250 grama brašna
Tri kašike kakaa
250 mililitara kisele vode
120 mililitara ulja
200 grama šećera
Četiri kašike pekmeza (ukus po izboru)
Kašičica sode bikarbone
Kašičica cimeta
Za glazuru:
100 grama posne čokolade
Dve kašike ulja
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
U međuvremenu, u posudi pomešajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet. U drugu posudu sipajte ulje, šećer, kiselu vodu i kašiku pekmeza, promešajte, pa sjedinite sa suvim sastojcima. Sve to dobro izmešajte da se sastojci sjedine, pa nalijte u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Pecite kolač oko 25 minuta, a onda odozgo premažite pekmezom (oko tri kašike) dok je kolač još vruć.
Zatim, posnu čokoladu istopite sa dve kašike ulja i nalijte preko kolača kada se malo ohladi.
Koji je vaš omiljeni recept za posne kolače? Pišite nam u komentarima!
Petrušev dominirao, Zvezda šokirala Monako: Kodi i Filip za muk u Monte Karlu!
Kevin Panter spreman za Željkove zamke! Intervju: Tek kad odeš shvatiš šta si ostavio
Nedović tražio izmenu i samo seo na klupu! Loše vesti za Zvezdu, ovo ne valja
"Ne gledamo tabelu, ne obraćamo pažnju na to!" Navijači u transu, ali Sferopulosa to ne zanima
Zvezdin skok na tabeli Evrolige, evo gde su crveno-beli: Nižu se pobede u gostima, ovo vodi direkt u plejof!