Jednostavan recept za ukusan ručak u vreme posta.
Sastojci:
Pola kilograma šampinjona, očišćenih i iseckanih na listiće
Desetak paprika babura
Dve šoljice kuvanog pirinča
Tri glavice crnog luka, sitno iseckane
Pola kilograma paradajza
Dve šoljice ulja
Svež seckani perušun, so i biber po ukusu
Priprema:
Luk izdinstajte na ulju, dodajte pečurke, malo ih propržite, pa dodajte i kuvani pirinač i naseckan peršunov list,
Izmešajte, posolite, stavite bibera po ukusu, pa ostavite da se ohladi.
Paprike operite, odsecite peteljke i izvadite semenke, punite ih nadevom od pirinča i pečuraka, i ređajte u dublju vatrostalnu posudu.
Paradajz oljuštite (spustite ga na desetak sekundi u ključalu vodu, tako ćete ga lakše oljuštiti), sitno ga iseckajte i prelijte preko paprika. Zatim dolijte u posudu malo vode, tako da prekrije paprike, i pecite u dobro zagrejanoj rerni dok ne proključa. Smanjite temperaturu i pecite dok se ne uhvati "korica".
Imate li vi neki recept za posne punjene paprike?
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte