Jednostavan recept za ukusan ručak u vreme posta.

Sastojci:

Pola kilograma šampinjona, očišćenih i iseckanih na listiće

Desetak paprika babura

Dve šoljice kuvanog pirinča

Tri glavice crnog luka, sitno iseckane

Pola kilograma paradajza

Dve šoljice ulja

Svež seckani perušun, so i biber po ukusu

Priprema:

Luk izdinstajte na ulju, dodajte pečurke, malo ih propržite, pa dodajte i kuvani pirinač i naseckan peršunov list,

Izmešajte, posolite, stavite bibera po ukusu, pa ostavite da se ohladi.

Paprike operite, odsecite peteljke i izvadite semenke, punite ih nadevom od pirinča i pečuraka, i ređajte u dublju vatrostalnu posudu.

Paradajz oljuštite (spustite ga na desetak sekundi u ključalu vodu, tako ćete ga lakše oljuštiti), sitno ga iseckajte i prelijte preko paprika. Zatim dolijte u posudu malo vode, tako da prekrije paprike, i pecite u dobro zagrejanoj rerni dok ne proključa. Smanjite temperaturu i pecite dok se ne uhvati "korica".

Imate li vi neki recept za posne punjene paprike?