Jednostavan recept za ukusan ručak u vreme posta.
Sastojci:
Pola kilograma šampinjona, očišćenih i iseckanih na listiće
Desetak paprika babura
Dve šoljice kuvanog pirinča
Tri glavice crnog luka, sitno iseckane
Pola kilograma paradajza
Dve šoljice ulja
Svež seckani perušun, so i biber po ukusu
Priprema:
Luk izdinstajte na ulju, dodajte pečurke, malo ih propržite, pa dodajte i kuvani pirinač i naseckan peršunov list,
Izmešajte, posolite, stavite bibera po ukusu, pa ostavite da se ohladi.
Paprike operite, odsecite peteljke i izvadite semenke, punite ih nadevom od pirinča i pečuraka, i ređajte u dublju vatrostalnu posudu.
Paradajz oljuštite (spustite ga na desetak sekundi u ključalu vodu, tako ćete ga lakše oljuštiti), sitno ga iseckajte i prelijte preko paprika. Zatim dolijte u posudu malo vode, tako da prekrije paprike, i pecite u dobro zagrejanoj rerni dok ne proključa. Smanjite temperaturu i pecite dok se ne uhvati "korica".
Imate li vi neki recept za posne punjene paprike?
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Mondo ukrštenica za 23. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!