Ako volite kinesku klopu, onda će vam se ovaj recept verovatno dopasti.
Sastojci:
Dvoja pileća prsa (iseći na kockice)
Tri jaja
1/3 šolje kukuruznog skroba (gustin)
1/3 šolje brašna
Ulje za prženje
Šolja isceđenog soka pomorandže
Kašika šećera
Dve kašike soja sosa
Dve kašike belog sirćeta
¼ kašičice mlevenog đumbira
¼ kašičice belog luka u prahu ili dva čena belog luka
Rendana kora jedne pomorandže
Kašika kukuruznog skroba
Priprema:
Najpre napravite sos. U manju posudu sipajte pomorandžin sok, šećer, sirće, soja sos, đumbir i luk, pa na stavite na slabiju vatru oko tri minuta.
U odvojenoj, manjoj posudi, pomešajte kašiku kukuruznog skroba sa dve kašike vode, da se formira pasta. Dodajte to u sos od pomorandže i izmešajte, pa ostavite da se krčka još oko pet minuta, dok tekstura ne postane gušća. Kada se sos zgusne, sklonite sa vatre i dodajte rendanu pomorandžinu koru.
Sada pređite na pripremanje mesa.
U pliću posudu ili tanjir pomešajte kukuruzni skrob i brašno, dodajte malo soli i promešajte. U drugu, takođe pliću posudu, razlupajte jaja i umutite žicom.
Iseckanu piletinu umačite prvo u jaja, zatim u mešavinu sa brašnom, a zatim ih pržite u dubokom, vrelom ulju. Pržite meso kratko, oko 2-3 minuta i često okrećite, kako bi dobilo ujednačenu zlatno-braon boju. Prženo meso izvadite na ubrus da se ocedi.
Kada ispržite sve meso, poređajte ga u željenu posudu i odozgo nalijte sos koji ste pripremili.
Imate li vi neki dobar recept za pripremu piletine? Pišite nam u komentarima!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Fenerbahče otpustio Bobana Marjanovića? Povratak u Evropu pretvara se u katastrofu!
Mondo ukrštenica za 23. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Sve što treba da znate o Crvena zvezda - Partizan: Prvi derbi u ABA ligi, a već se odlučuje cela sezona!