Čorba od rasola i praziluka

Potrebno:

- Litar rasola

- Litar vode

- Dve suve paprike

- 300 grama praziluka

- 300 grama kiselog kupusa

- Četiri kašike kukuruznog brašna

- Malo ulja

Priprema:

U dublji lonac sipati rasol i vodu. Ostaviti da provri. Na tiganju propržiti sitno iseckan praziluk i kupus, na kraju dodati kukuruzno brašno. Sve to sipati u proključali rasol i pustiti još malo da prokuva. Služiti toplo.

Supa od rasola i junetine

Potrebno:

- 1,5 litara rasola

- Kilogram junetine

- Dve glavice crnog luka

- Kašika brašna

- Šoljica kisele pavlake

- Tri jajeta

- Kašika ulja

- Kašičica tucane slatke ili ljute paprike

- So i biber po ukusu

Priprema:

Iseckajte junetinu i kuvajte u rasolu dok ne omekša. Sitno seckani luk propržite na ulju, dodajte mu brašno i tucanu papriku. Dobijenu zapršku sipajte u mesom sa rasolom, dodajte so i biber po ukusu i kuvajte oko deset minuta.

U činiji umutite jaja i pavlaku, dodajte čorbi i služite toplo.