Čorba od rasola i praziluka
Potrebno:
- Litar rasola
- Litar vode
- Dve suve paprike
- 300 grama praziluka
- 300 grama kiselog kupusa
- Četiri kašike kukuruznog brašna
- Malo ulja
Priprema:
U dublji lonac sipati rasol i vodu. Ostaviti da provri. Na tiganju propržiti sitno iseckan praziluk i kupus, na kraju dodati kukuruzno brašno. Sve to sipati u proključali rasol i pustiti još malo da prokuva. Služiti toplo.
Supa od rasola i junetine
Potrebno:
- 1,5 litara rasola
- Kilogram junetine
- Dve glavice crnog luka
- Kašika brašna
- Šoljica kisele pavlake
- Tri jajeta
- Kašika ulja
- Kašičica tucane slatke ili ljute paprike
- So i biber po ukusu
Priprema:
Iseckajte junetinu i kuvajte u rasolu dok ne omekša. Sitno seckani luk propržite na ulju, dodajte mu brašno i tucanu papriku. Dobijenu zapršku sipajte u mesom sa rasolom, dodajte so i biber po ukusu i kuvajte oko deset minuta.
U činiji umutite jaja i pavlaku, dodajte čorbi i služite toplo.
Trojica igrača Partizana ne treniraju: Željko Obradović otkrio detalje pred Makabi!
Poznat identitet više ubijenih osoba u masakru na Cetinju: Aco Martinović (45) kod sebe imao više od 80 metaka
Od ovog datuma biće -20, pašće pola metra snega: Prognoza Marka Čubrila za 2025, otkrio i kakvo leto nas čeka
"Ubio je našu decu potpuno svesno i hladnokrvno": Ispovest majke ubijenog Predraga u Arilju
Gordan iz Blaca pronašao pun štos novčanica na ulici: Saznao čije su, ali onda mu je nepoznata žena pokucala na vrata