• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šreder: Rusi u Krimu isto što i NATO nad SRJ 1999.

Izvor Tanjug

Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder izjavio je da ono što se dešava na Krimu jeste kršenje međunarodnog prava ali tako je bilo i bombardovanje Jugoslavije od stane NATO-a 1999. godine.

"Ono što se događa na Krimu je kršenje međunarodnog prava", rekao je Šreder u Hamburgu na jednom skupu nedeljnika "Cajt", ne želeći pritom da kritikuje ruskog predsednika Vladimira Putina.

Šreder je, međutim, rekao da je on kao nemački kancelar u jugoslovenskom konfliktu kršio međunarodno pravo.

"Tamo smo mi poslali naše avione...na Srbiju i zajedno sa NATO snagama bombardovali jednu suverenu državu, a da pri tom nije postojala odluka Saveta bezbednosnti UN...", rekao je Šreder i naglasio da je on zato oprezan sa "podizanjem kažiprsta" i da se u oba slučaja formalno radi o povredi Povelje UN.

Šreder je pokazao skepsu, kada su u pitanju motivi bivšeg šefa ukrajinske vlade Julije Timošenko i, ukazujući da se ne zna kakve materijalne interese ona ima, upozorio na postoji opasnost da novčana pomoć, za koju se on zalaže, ode pogrešnim kanalima.

U ukrajinskoj krizi Šreder je ponovo kritikovao Evropsku uniju i rekao da vođstvo Evropske komisije nije shvatilo da je Ukrajina jedna kulturološksi podeljena zemlja.

"Pitam se da li je bilo ispravno jednu kulturološki podeljenu zemlju, kao što je Ukrajina, staviti pred alternativu - sporazum o asocijaciji sa EU ili carinska unija sa Rusijom", rekao je Šreder.

Komentari 19

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

027

Sve im se dabogda vratilo,sto nam unistili zemlju

MaliArsic

Klasicna zamena teza...

Sale

Dali je ovo prvo javno priznanje za protivzakonito bombardovanje nase zemlje? Interesuje me gospodine Snajder,ko ce da odgovara u Hagu zbog poginulih tokom bombardovanja,ko ce da plati materijalnu stetu zbog razaranja tada Jugoslavije??? Na zalost svih nas,svi znamo odgovor...

special image