Gudurić o meču Crvena zvezda - Himki
MN Press 

Marko Gudurić bio je jedan od heroja pobede Zvezde nad Realom. Uz Nikolu Rebića neočekivano je "iskočio" i postigao poene koji su slomili otpor šampiona Evrope. I pred njim, kao i pred kompletnom ekipom Crvene zvezde Telekom, ovog petka je novi evroligaški izazov - izuzetno važan meč protiv Himkija.

U situaciji u kojoj tim Dejana Radonjića ima skor 3-4, a gosti iz Moskve 4-3, nije potrebno isticati značaj večerašnjeg duela u rasprodatoj hali Pionir (20.00 časova).

"Sada je situacija lakša nego pre utakmice protiv Reala. Ne samo zbog te pobede, već nam se i vraćaju neki igrači. Sve nas je više na treninzima, što raduje. Sklapaju se kockice i sigurno da to znači, ali i stvara veću odgovornost, pa svi sada očekuju da bolje odigramo. Potrudićemo se da odigramo najbolje što možemo i da pobedimo", rekao je Gudurić u četvrtak, posle večernjeg treninga.

Može li pritisak da bude veći protivnik od Himkija?

"Zavisi... Ako izađemo na zagrevanje kako treba i ako počne utakmica kako smo počeli protiv Reala, da dokažemo sami sebi da možemo da ih pobedimo, u šta naravno verujemo, mislim da neće biti prevelikog pritiska. To prestaje kad izađemo na teren".

U Zvezdi jako dobro pamte kako su im brideli obrazi na moskovskih "minus 38". Gudurić taj poraz od Himkija ističe kao dodatni motiv, možda i podjednako značajan kao borba za Top 16.

"Osećamo i pritisak i obavezu da se revanširamo za težak poraz, najteži koji su nam naneli ove sezone. Imamo obavezu prema navijačima i prema sebi da pružimo najbolju partiju, da izađemo ekstra motivisani i da uradimo neke stvari koje smo se dogovorili, pa da očekujemo možda lepe rezultate".

Prvi put ove sezone, Gudurić i saigrači imaće pomoć novog-starog organizatora igre, Markusa Vilijamsa. Amerikanac će istrčati na svoj drugi debi pred Delijama.

"Prošle godine smo uglavnom bili protivnici, ali naravno da znači njegov povratak. Već se sada vidi koliko znači. Vidi se da je spreman. Veoma je bitno što je bio tu prošle godine, što je upoznat sa stvarima koje trener očekuje, šta se traži od njega, kakva će mu uloga biti. Jako se svi radujemo što je ovde", dodao je Gudurić.

Može li Zvezda da dobije Himki?