Spoj toplog i hladnog i krckavog? Ima li šta lepše?

Ipak, kada pomislite na fritezu, ili šerpu punu ulja, brzo odustanete od ove namere, zar ne?

Ali imamo rešenje!

Evo recepta.

Sastojci:

Sladoled koji želite

125 grama kornfleksa

100 grama Petite Beurre keksa

125 grama maslaca

1 kašičica cimeta

Šećer po želji

Crna čokolada za preliv


Postupak:

Izvadite kugle sladoleda iz kutije i stavite ih na veliki tanjir koji možete da smesite u zamrzivač. Dok se sladoled steže, sameljite keks i kornfleks u sitne mrvice. Zagrejte maslac, umešajte u njega mrvice, dodajte cimet i šećer i mešajte do smesa ne postane zlatnožuta.

Potom izvadite kuglice iz zamrzivača, pa ih uvaljate u smesu sa mrvicama, tamo da budu obložene sa svih strana.

Morate brzo da radite, jer će sladoled početi da se topi. Prelijte sve toplom čokoladom i uživajte!

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.